Ο Παναθηναϊκός υπέταξε τη ΤΣΣΚΑ Σόφιας και συνεχίζει... ''απόλυτος''!

Ο Παναθηναϊκός υπέταξε τη ΤΣΣΚΑ Σόφιας και συνεχίζει... ''απόλυτος''!

Ο Παναθηναϊκός δυσκολεύτηκε αλλά πήρε αυτό που ήθελε στο ΟΑΚΑ απέναντι στην ΤΣΣΚΑ Σόφιας, για την 3η αγωνιστική της League Phase του Conference League, επικρατώντας των Βούλγαρων με 2-1, κάνοντας το 3/3 στη διοργάνωση. Μεγάλοι πρωταγωνιστές για τους πράσινους οι Ταμπόρδα και Αντίνο. 

Ο Παναθηναϊκός φιλοξένησε την ΤΣΣΚΑ Σόφιας στο ΟΑΚΑ, επικρατώντας με 2-1 των Βούλγαρων για την 3η αγωνιστική της League Phase του Conference League. Το Τριφύλλι ίδρωσε αλλά κατάφερε να λυγίσει το αμυντικό τοίχος των φιλοξενούμενων και κυρίως του εξαιρετικού Λουπάκοφ ο οποίος “κατέβασε ρολά”.

Οι παίκτες του Νίστρουπ σπατάλησαν αρκετές ευκαιρίες, με τον Βισέντε Ταμπόρδα να δίνει τη λύση και το τρίποντο στους πράσινους, οι οποίοι φιγουράρουν στην πρώτη θέση της κατάταξης, έχοντας το απόλυτο 3/3 στη διοργάνωση. Εξαιρετικός σε ακόμη ένα παιχνίδι ο Σαντίνο Αντίνο.

Το σκορ άνοιξε ο, ιδιαίτερα κινητικός στο ματς Νταβίντε Καλάμπρια στο 37′, όταν έπειτα από “μαγικό” τακουνάκι του Ταμπόρδα, πλάσαρε σωστά τον εξαιρετικό απόψε Λαπούκοφ. Οι φιλοξενούμενοι απάντησαν άμεσα. Τέσσερα λεπτά αργότερα, ο Σένσι εκτέλεσε ένα κόρνερ από τα δεξιά, ο Αλμέιδα αμαρκάριστος σούταρε εν κινήσει και έκανε το 1-1 για τους Βούλγαρους.

Το Τριφύλλι με την έναρξη του δεύτερου μέρους έριξε στα σχοινιά την ΤΣΣΚΑ, με τον Ταμπόρδα να μετατρέπεται σε λυτρωτή για τους γηπεδούχους, καθώς στο 68′, με το σώμα, έπειτα από γύρισμα του Τεττέη έκανε το 2-1.

Το ματς

Η πρώτη καλή στιγμή στο ματς ανήκει στην ΤΣΣΚΑ, με τον Γιορντάνοφ στο 7′ να ντριμπλάρει τον Καλάμπρια από τα αριστερά, να σουτάρει δυνατά και τον Πένια να διώχνει σε κόρνερ με υπερένταση. Η απάντηση από πλευράς Τριφυλλιού ήρθε 5′ αργότερα, με τον Αντίνο να εκμεταλλεύεται την ταχύτητα του, να περνάει τον Ιβάνοφ, να μπαίνει στην περιοχή από τα αριστερά και τον Λαπούκοφ με διπλή προσπάθεια να του λέει “όχι”.

Στο 20′, το λάθος του Ταμπόρδα μέσα στην περιοχή δεν κόστισε στον Παναθηναϊκό, καθώς ο Πένια μπλόκαρε με άνεση το σουτ του Μαρτίνο, ενώ στο 27′ ο Λιβάι Γκαρσία βγήκε στην πλάτη της άμυνας, κέρδισε με το σώμα τον προσωπικό του αντίπαλο, αλλά το σουτ του ήταν αδύναμο.

Στο 30′ ο Καλάμπρια λίγο έλειψε να χριστεί σκόρερ. Ο Ιταλός έκανε την κίνηση μέσα στην περιοχή, ο Ράστοντερ του έσπασε εξαιρετικά τη μπάλα με το δεξί, εκείνος πλάσαρε πάνω στον Λαπούκοφ, ο οποίος απέκρουσε ενστικτωδώς, ενώ στη συνέχεια της φάσης ο 30χρονος μπακ έκανε νέα κίνηση, ο Κάνγκουα του τροφοδότησε ιδανικά, αλλά ο Λαπούκοφ βγήκε και πάλι νικητής στη μεταξύ τους μονομαχία.

Στο 37′ ο Ράστοντερ, έπειτα από ατομική ενέργεια του Ταμπόρδα στον άξονα, βγήκε κατα μέτωπο με τον Βούλγαρο γκολκίπερ, με το πλασέ του να είναι απογοητευτικό, όμως οι πράσινοι κατάφεραν να σπάσουν το ρόδι 4′ αργότερα.

Στο 41′, ο Λιβάι πέρασε μια εξαιρετική κάθετη στον Ταμπόρδα, αυτός με μαγικό “τακουνάκι” έβγαλε μόνο του τον ιδιαίτερα κινητικο απόψε Καλάμπρια, με τον Ιταλό αμυντικό να πλασάρει σωστά αυτή τη φορά, φια το 1-0 των γηπεδούχων. Η απάντηση από τους Βούλγαρους ήρθε άμεσα. Στο 44′, ο Σένσι εκτέλεσε ένα κόρνερ από τα δεξιά και ο εντελώς αμαρκάριστος Αλμέιδα, με ωραίο σουτ ισοφάρισε για την ΤΣΣΚΑ, κόντρα στη ροή του αγώνα.

Στην επανάληψη, οι παίκτες του Τζέικομπ Νίστρουπ μπήκαν με σκοπό να βρούν το γρήγορο γκολ και απείλησαν με Ράστοντερ και Αντίνο στο 46′ και στο 47′ χωρίς αποτέλεσμα. Στο 49′ ο Ράστοντερ σκόραρε αλλά ο Σουηδός ρέφερι τον υπέδειξε σε θέση οφσάιντ, ενώ το σουτ του Λιβάι στο 50′ κατέληξε στην αγκαλιά του Λαπούκοφ.

Στο 64′ ήρθε και η πρώτη επικίνδυνη στιγμή για τους φιλοξενούμενους στο δεύτερο μισό. Ωραία ανάπτυξη από τους παίκτες του Γκίσντολ, ο Ουόρου μπήκε στην περιοχή, γύρισε τη μπάλα στον Εμπόνγκ, ο οποίος πέφτωντας έστειλε τη μπάλα άουτ. Τη λύση για το Τριφύλλι έδωσε ο Ταμπόρδα στο 68′, όταν με το σώμα, έπειτα από γύρισμα του Τεττέη από τα αριστερά, έβαλε τον Παναθηναϊκό ξανά σε ρόλο οδηγού.

Στο 74′ ένα σουτ του Κυριακόπουλου δυσκόλεψε τον Βούλγαρο τερματοφύλακα της ΤΣΣΚΑ, ο οποίος έδιωξε σε κόρνερ, με τον Τζέικομπ Νίστρουπ να διαχειρίζεται άριστα το τελευταίο τέταρτο του παιχνιδιού και τον Παναθηναϊκό, με το τελικό 2-1, να επιστρέφει στην κορυφή της League Phase του Conference League με 9 βαθμούς.

Οι ενδεκάδες:

Παναθηναϊκός (Νίστρουπ): Πένια, Καλάμπρια, Ντε Φράι, Φαν Ντρόνγκελεν, Κυριακόπουλος, Λούζα (65′ Καμαρά), Κάνγκουα, Ταμπόρδα, Αντίνο (85′ Γιάγκουσιτς), Λ. Γκαρσία, Ράστοντερ (64′ Τεττέη)

ΤΣΣΚΑ Σόφιας(Γκίσντολ): Λαπούκοφ, Παστόρ (55′ Ουόρου), Ιβάνοφ, Γκμπαμίν, Αλμέιδα, Μαρτίνο, Πίττας (46′ Εμπόνγκ), Σολέ (46′ Ζορντάο), Σένσι (70′ Μπραΐμι), Γιορντάνοφ (80′ Ζβαρτς), Γοδόι

sport24.gr