Ο ΠΑΟΚ ανακοίνωσε τον δανεισμό του Ντιέγκο Κόστα από την Κράσνονταρ. Ποδοσφαιριστή του ΠΑΟΚ αποτελεί με κάθε επισημότητα πλέον ο Ντιέγκο Κόστα! Το βράδυ του Σαββάτου (05/09) ο «δικέφαλος του βορρά» ανακοίνωσε τον μονοετή δανεισμό του 27χρονου Βραζιλιάνου στόπερ από την Κράσνονταρ, με τους Θεσσαλονικείς να διατηρούν ρήτρα αγοράς ύψους οκτώ εκατομμυρίων ευρώ για το ερχόμενο καλοκαίρι.
Ο Κόστα έφτασε στη χώρα μας σήμερα το πρωί και εν συνεχεία πέρασε από τις καθιερωμένες ιατρικές εξετάσεις, ολοκληρώνοντας έτσι και το τυπικό σκέλος της μετακίνησής του στον ΠΑΟΚ. Στα δύο χρόνια που αγωνίστηκε στον σύλλογο της Ρωσίας, ο δεξιοπόδαρος κεντρικός αμυντικός κατέγραψε συνολικά 72 συμμετοχές και τέσσερα τέρματα, ενώ φέτος είχε ήδη τρεις συμμετοχές.
Αναλυτικά η ανακοίνωση:
«Η ΠΑΕ ΠΑΟΚ ανακοινώνει την απόκτηση του Ντιέγκο Κόστα από την Κράσνονταρ με μονοετή δανεισμό και οψιόν αγοράς. Ο Βραζιλιάνος αμυντικός θα φορέσει την φανέλα με τον αριθμό 19.
Ο Ντιέγκο Ενρίκε Κόστα Μπαρμπόσα (Diego Henrique Costa Barbosa) γεννήθηκε στις 21 Ιουλίου 1999 στο Κάμπο Γκράντε της Βραζιλίας και αγωνίζεται ως κεντρικός αμυντικός.
Ξεκίνησε την ποδοσφαιρική του διαδρομή σε νεαρή ηλικία και το 2015 εντάχθηκε στην ακαδημία της Σάο Πάολο, με την οποία πραγματοποίησε το επαγγελματικό του ντεμπούτο τον Δεκέμβριο του 2019. Σταδιακά καθιερώθηκε στην πρώτη ομάδα, αναλαμβάνοντας μάλιστα και τον ρόλο του αρχηγού, ενώ αποτέλεσε σημαντικό στέλεχος της Σάο Πάολο στην πορεία προς την κατάκτηση του Κυπέλλου Βραζιλίας το 2023.
Τον Ιούλιο του 2024 πήρε μεταγραφή στην Κράσνονταρ, έγινε βασικό μέλος της αμυντικής γραμμής της και συνέβαλε στην κατάκτηση του ρωσικού πρωταθλήματος τη σεζόν 2024-25, του πρώτου στην ιστορία της.
Με τη φανέλα της Κράσνονταρ ο Ντιέγκο Κόστα έχει πετύχει τέσσερα γκολ σε 71 συμμετοχές, ενώ με εκείνη της Σάο Πάολο έπαιξε σε 161 παιχνίδια σκοράροντας πέντε φορές.
Έχει πανηγυρίσει μέχρι στιγμής στην καριέρα του, ένα Κύπελλο Βραζιλίας, ένας Super Cup Βραζιλίας, ένα πρωτάθλημα Ρωσίας, αλλά και το Paulistao της πολιτείας του Σάο Πάολο.
Καλώς ήρθες, Ντιέγκο!».