H Δέσποινα Παπαμιχαήλ δεν μπόρεσε να ξεπεράσει το εμπόδιο της Όλγκα Ντανίλοβιτς και να συνεχίσει την πορεία προς το κυρίως ταμπλό του Australian Open.
Η 29χρονη Ελληνίδα (Νο.158) ηττήθηκε από την εξαιρετική Σέρβα (Νο.153) με 6-3, 6-1 και έμεινε εκτός τρίτου προκριματικού γύρου στη Μελβούρνη, όπου κυνηγούσε την πρώτη της παρουσία σε Grand Slam.
Η Δέσποινα χτύπησε στα ίσα το ματς μέχρι το 3-3, χάνοντας και ένα μπρέικ πόιντ στο έκτο γκέιμ, όμως στη συνέχεια «προδόθηκε» από το σερβίς της και δέχτηκε τέσσερα σερί μπρέικ.
Αποτέλεσμα ήταν να χάσει το πρώτο σετ με 6-3 και να μείνει πίσω στο δεύτερο με 5-0, οπότε τα πράγματα ξεκαθάρισαν οριστικά. Κατάφερε να κρατήσει στο σημείο αυτό το σερβίς της, όμως αμέσως μετά η 21χρονη αντίπαλός της, κόρη του θρυλικού Πρέντραγκ Ντανίλοβιτς, σέρβιρε με επιτυχία για την πρόκριση.
Θα παίξει στον τρίτο και τελευταίο προκριματικό γύρο με τη νικήτρια του αγώνα Ζάο-Μπουρέλ.