ΕΠΙΣΤΟΛΗ/“Απορρίπτουμε κατηγορηματικά τον τερματισμό του πρωταθλήματος”

Close
ΕΠΙΣΤΟΛΗ/“Απορρίπτουμε κατηγορηματικά τον τερματισμό του πρωταθλήματος”

Με επιστολή τους προς Υπουργό Υγείας, ΚΟΠ και ΣΤΟΚ, τα σωματεία επίλεκτης κατηγορίας ΣΤΟΚ Εθνικός Λατσιών, Ορφέας Λευκωσίας, ΑΠΕΠ Ακρωτηρίου, Ασπίς Πύλας, Κόρνος και ΑΕΠ Πολεμιδιών απορρίπτουν κατηγορηματικά την εισήγηση άλλων σωματείων για τερματισμό του πρωταθλήματος.

Αναλυτικά

Θέμα: Πρωτάθλημα επίλεκτης κατηγορίας

Αξιότιμε κ. Πρόεδρε,

Με την παρούσα επιθυμούμε να εκφράσουμε την έντονη ανησυχία μας για όσα διαδραματίζονται και ακούγονται σχετικά με το μέλλον του φετινού πρωταθλήματος της επίλεκτης κατηγορίας ΣΤΟΚ.

Έχουμε πληροφορηθεί ότι σωματεία της κατηγορίας μας έχουν αποστείλει επιστολή με την οποία ζητούν τον τερματισμό του πρωταθλήματος. Πρόκειται για μία εισήγηση την οποία εμείς απορρίπτουμε κατηγορηματικά για πολλούς λόγους. Εκφράζουμε την αντίθεση μας στο ενδεχόμενο οριστικής διακοπής και ακύρωσης του πρωταθλήματος και παράλληλα σημειώνουμε την έντονη δυσαρέσκειά μας για την τροπή που έχουν πάρει τα πράγματα.

Μοναδική μας θέση είναι ότι το πρωτάθλημα πρέπει να επαναρχίσει και να ολοκληρωθεί αφού αυτό είναι ηθικό και δίκαιο για όλους τους εμπλεκόμενους. Τα πρωταθλήματα πρέπει να ολοκληρώνονται εντός των αγωνιστικών χώρων, εκεί όπου πραγματικά επιβραβεύονται οι προσπάθειες των ομάδων και όλων των αθλητών τους.

Αντιλαμβανόμαστε ότι η κατάσταση που έχει προκαλέσει η πανδημία έχει αφήσει έντονα τα σημάδια της, όμως θεωρούμε ότι ο οριστικός τερματισμός προκαλεί πολλαπλάσια προβλήματα τόσο στην αξιοπιστία του πρωταθλήματος, όσο και στις ομάδες και τους αθλητές τους.

Ως Σωματεία ζητούμε όπως άμεσα ληφθούν εκείνες οι αποφάσεις και εκείνα τα μέτρα που θα διασφαλίζουν την ομαλή επανέναρξη του πρωταθλήματος. Θεωρούμε επίσης ότι η επίλεκτη κατηγορία δεν πρέπει να διαχωριστεί από τα πρωταθλήματα της Β' και Γ' Κατηγορίας, αφού το επίπεδο και τα δεδομένα των είναι παρόμοια. Με αυτό τον τρόπο ενισχύουμε την αξιοπιστία και το κύρος του πρωταθλήματος της επίλεκτης κατηγορίας, ικανοποιούμε το αίσθημα δικαίου και διασφαλίζουμε τους Κύπριους νεαρούς ποδοσφαιριστές μας που ως γνωστό επιλέγουν την επίλεκτη κατηγορία ως αφετηρία της καριέρας τους.

Είμαστε έτοιμοι να συζητήσουμε άμεσα το θέμα για να ληφθούν εκείνες οι αποφάσεις και τα μέτρα που θα διασφαλίζουν την ομαλή επανέναρξη και ολοκλήρωση του πρωταθλήματος όπως είχε συζητηθεί στην συνάντηση που είχε γίνει στην ΚΟΠ στις 10/12. Αναμένουμε τις προτάσεις της ΚΟΠ για τον τρόπο ολοκλήρωσης του πρωταθλήματος.
Σίγουροι για την θετική σας ανταπόκριση

Με εκτίμηση

Τα σωματεία επίλεκτης κατηγορίας
ΕΘΝΙΚΟΣ ΛΑΤΣΙΩΝ, ΟΡΦΕΑΣ ΛΕΥΚΩΣΙΑΣ, ΑΠΕΑ ΑΚΡΩΤΗΡΙΟΥ, ΑΣΠΙΣ ΠΥΛΑΣ, ΚΟΡΝΟΣ F.C 2013, ΑΕΠ ΠΟΛΕΜΙΔΙΩΝ
Κοιν: κ. Κωνσταντίνο Ιωάννου / Υπουργός Υγείας, κ. Γιώργο Κούμα / Πρόεδρο ΚΟΠ, κ. Ανθούλη Μυλωνά / Γενικό Διευθυντή ΚΟΠ, κ. Μιχάλη Χριστοφή / Εκπρόσωπο επίλεκτης κατηγορίας ΣΤΟΚ, κ. Κώστα Ττίκκο / Παρατηρητής στην Γενική Συνέλευση της ΚΟΠ