Ξενοφώντος: "Σε καμία περίπτωση να μην ακυρωθεί η σεζόν, θα είναι χάσιμο των κόπων μας"

Close
Ξενοφώντος: "Σε καμία περίπτωση να μην ακυρωθεί η σεζόν, θα είναι χάσιμο των κόπων μας"

Ο Γιώργος Ξενοφώντος ποδοσφαιριστής της ΑΠΕΠ Πιτσιλιάς και πρώτος σκόρερ (17 γκολ) του Πρωταθλήματος Επίλεκτης Κατηγορίας ΣΤΟΚ μίλησε στην ιστοσελίδα μας για την πολύ καλή σεζόν της ομάδας του, την κατάσταση που επικρατεί λόγω της πανδημίας του κορονοϊού, αλλά και για την προσωπική του εξαιρετική πορεία στο πρωτάθλημα.

Διαβάστε την συνέντευξη του 24χρονου επιθετικού:

-Γιώργο πως βιώνεις την κατάσταση με την καραντίνα; 

Είναι σίγουρα κάτι πρωτόγνωρο για εμένα και για όλους αυτό που βιώνει ο τόπος μας, όμως σίγουρα θα το ξεπεράσουμε και θα συνεχίσουμε όλοι την καθημερινότητά μας. Με υπομονή θα τα καταφέρουμε, φτάνει να ήμαστε όλοι υπάκουοι. 

-Τι κάνεις στο σπίτι, πως περνάς την ώρα σου;

Παρόλο που είναι δύσκολο να μένεις συνέχεια στο σπίτι, προσπαθώ να κάνω πράγματα που με ενδιαφέρουν για να περνά η ώρα μου. Κυρίως ασχολούμαι με τη γυμναστική και παρακολουθώ τα μαθήματα μου διαδικτυακά. 

-Έχεις στείλει αρκετές φορές SMS για να πας έξω;

Έχω στείλει για σωματική άσκηση, αφού έχουν σταματήσει οι προπονήσεις και ως αθλητής δεν μπορώ να μην διατηρήσω την φυσική μου κατάσταση.

-Ασχολείσαι με κάτι άλλο πέραν από το ποδόσφαιρο;

Εκτός από το ποδόσφαιρο, είμαι φοιτητής σε κάτι που δεν σχετίζεται με τον αθλητισμό. Ακολουθώ σπουδές του Interior Designer και βρίσκομαι στο 3ο έτος.

-Πόσο επηρεάζεται ένας ποδοσφαιριστής αυτή την περίοδο και τι πρόγραμμα ακολουθείς για να διατηρηθείς σε καλή φυσική κατάσταση;

Είναι ένα δύσκολο κομμάτι για τον ποδοσφαιριστή, διότι μετά από σκληρή προετοιμασία και εβδομάδες προπονήσεων αναγκάζεται να σταματήσει τις καθημερινές προπονήσεις. Ο γυμναστής της ομάδας, μας στέλνει σχεδόν καθημερινά πρόγραμμα προπονήσεων που μπορούμε να εκτελέσουμε στο σπίτι για μην χάσουμε τη φυσική μας κατάσταση. Επίσης προσπαθώ να ακολουθήσω ένα πρόγραμμα διατροφής γιατί είναι δύσκολο να μην επηρεάζεσαι όλη μέρα στο σπίτι.

-Πόσο εύκολο πιστεύεις είναι να συνεχιστεί το πρωτάθλημα μετά από μια τόσο μεγάλη διακοπή;

Πάνω απ’όλα υπερέχει η ασφάλεια και η υγεία και εφόσον αποφασιστεί να συνεχίσει το πρωτάθλημα κανονικά, πιστεύω θα χρειαστούν οι ομάδες κάποιο χρόνο προετοιμασίας για να μπορέσουν να αντεπεξέλθουν στα παιχνίδια. Αν συνεχιστεί η όλη αυτή κατάσταση και σε περίπτωση που αποφασίσουν να διακοπή η σεζόν, θεωρώ σωστό να μετρήσουν οι υφιστάμενες βαθμολογίες γιατί έχει γίνει μια σκληρή δουλεία από πλευράς της ομάδας μου για να βρίσκεται στην δεύτερη θέση. Σε καμία περίπτωση να μην ακυρωθεί η σεζόν γιατί θα είναι χάσιμο κόπων μιας χρονιάς. 

-Πόσο δύσκολο θα είναι αν συνεχιστούν οι αγώνες μέσα στο καλοκαίρι;

Λόγω των καιρικών συνθηκών στην Κύπρο, είναι αρκετά δύσκολο να συνεχιστούν οι αγώνες το καλοκαίρι, παρ’ όλα αυτά είναι εφικτό να πραγματοποιηθούν σε απογευματινές ώρες.

-Οικονομικά, έγινε κάποια διευθέτηση με την ομάδα;

Έχουν διευθετηθεί όλες οι οφειλές της ομάδας για τα έξοδα που είχαμε μέχρι την διακοπή.

-Σε 22 συμμετοχές σημείωσες 17 γκολ και βρίσκεσαι στην κορυφή του πίνακα των σκόρερ.  Σχολίασε την παρουσία σου και πως νιώθεις στην ομάδα.

Διανύω μια από τις καλύτερες μου σεζόν και το ότι είμαι στην κορυφή του πίνακα των σκόρερ συνέλαβαν και οι συμπαίκτες μου σε αυτό γιατί αγωνιζόμαστε ως ομάδα. Επίσης ο προπονητής και όλη η ομάδα πιστεύουν σε εμένα και με βοηθούν να πετύχω το στόχο μου. Αυτός είναι ο τέταρτος χρόνος που είμαι στην ομάδα και τη νιώθω σαν δεύτερή μου οικογένεια.

-Η ΑΠΕΠ είναι στη δεύτερη θέση στο -9 από την πρωτοπόρο Ομόνοια 1948.  Σχολίασε την πολύ καλή πορεία της ομάδας σου.

Υπάρχει εξαιρετικό κλίμα μεταξύ των ποδοσφαιριστών, αλλά και γενικά με όλα τα μέλη της ομάδας. Έχει γίνει πολύ καλή δουλειά από τον προπονητή και το τεχνικό team από την αρχή της σεζόν και για αυτό η ομάδα κάνει αυτή την καλή πορεία. Δουλεύουμε σε επαγγελματικούς ρυθμούς στις προπονήσεις για να έχουμε το καλύτερο αποτέλεσμα στους αγώνες. Είναι μια παραγωγική σεζόν για την ΑΠΕΠ και αυτό έχει συμβάλει όλο το συμβούλιο αλλά και ο κόσμος με την στήριξή του. 

-Αν τελικά γίνουν οι αγώνες πιστεύεις ότι μπορείτε να κατακτήσετε και τον τίτλο εκτός από την άνοδο;

Από την αρχή, στόχος της ομάδας είναι η άνοδος στην Γ’ Κατηγορία και οφείλουμε τον πετύχουμε. Έχουν μείνει οκτώ αγώνες για την ολοκλήρωση της σεζόν και είμαστε υποχρεωμένοι να κερδίσουμε όλα τα παιχνίδια. Αν αυτό μας επιφέρει τον τίτλο, θα ήταν σαφώς μια ακόμη επιτυχία. 

-Πόσο ανταγωνιστικό βρήκες το φετινό πρωτάθλημα της ΣΤΟΚ;

Είναι ένα αρκετά ανταγωνιστικό πρωτάθλημα, με αρκετές ομάδες να έχουν βάλει στόχο την άνοδο. Το πρωτάθλημα έχει χωριστεί σε δύο group ουσιαστικά, στις πρώτες οκτώ που διεκδικούν μια θέση ανόδου και στις υπόλοιπες οκτώ που παλεύουν για παραμονή στην κατηγορία.

-Τι σχέδια έχεις για το μέλλον σου ως ποδοσφαιριστής;

Το μέλλον είναι αβέβαιο. Προτεραιότητά μου είναι να καθορίζω μικρούς στόχους και μέσα από σκληρή δουλειά και θυσιών να τους επιτυγχάνω. Η μεγαλύτερή μου επιθυμία είναι να φτάσω όσο πιο ψηλά γίνεται.  

Γρηγορία Φραντζή