Κουρούσιης στο Kerkida/"Δεν είναι όπως παλιά που μαζευόμασταν κάθε Κυριακή..."

Κουρούσιης στο Kerkida/"Δεν είναι όπως παλιά που μαζευόμασταν κάθε Κυριακή..."

Δεν είναι όλα… ρόδινα στο Αγροτικό ποδόσφαιρο. Δεν είναι λίγοι αυτοί που θυσιάζουν κόπο, χρόνο και χρήμα για να βγαίνει η σεζόν.

Στην ιστοσελίδα μας, www.kerkida.net, μίλησε ο 31χρονος κόουτς της ΛΑΒΑΣ Γύψου Λούκας Κουρούσιης, ο οποίος εδώ και 2 χρόνια ασκεί το επάγγελμα του προπονητή στην ΕΠΟΛ Λεμεσού. Από την 1η του χρονιά, κατάφερε να βραβευτεί ως προπονητής της χρονιάς στη σχετική κατηγορία. Λόγω προβλημάτων υγείας αναγκάστηκε να σταματήσει να παίζει ποδόσφαιρο.

"Στο Αγροτικό τα πράγματα δεν είναι τόσο εύκολα όσο φαντάζονται μερικοί. Δεν είναι όπως παλιά που μαζευόμασταν κάθε Κυριακή και παίζαμε μπάλα. Πλεον ακόμα και στο Αγροτικό, έχει προχωρήσει το… ποδόσφαιρο. Πρέπει να δουλέψεις σκληρά αν θέλεις να πετύχεις κάτι. Πρώτα πρέπει να κατασταλάξεις σε 1-2 συστήματα και τακτικές. Πρέπει να τα δουλέψεις με τους παίκτες σου στις προπονήσεις. Σε μια ομάδα που δεν αμείβονται όλοι οι παίκτες με χρήματα, πρέπει να γίνεις φίλος μαζί τους και να κερδίσεις την εμπιστοσύνη τους. Ωστόσο, από την άλλη δεν πρέπει να υπάρχει έλλειψη πειθαρχίας, κάτι που είναι δύσκολο. Όλοι θέλουν να παίζουν βασικοί κάθε εβδομάδα.

Πολύ σημαντικό επίσης, ειναι να δουλέψεις τις στημένες φάσεις στις προπονήσεις, αφού βάση στατιστικής το 30-40% των γκολ μπαίνουν από στημένες μπάλες.

Επίσης στο Αγροτικό πρέπει να δουλέψεις και να μάθεις στον παίκτη πολλά πράγματα. Δεν είναι όπως στην Α΄ Κατηγορία που ένας προπονητής βλέπει αρκετές φορές έναν παίκτη μέχρι να τον επιλέξει. Εδώ, είτε σου κάνει, είτε δεν σου κάνει αυτόν έχεις και με αυτόν πρέπει να δουλέψεις. 

Κάποια άλλα θέματα που έχουμε αφορούν τις γηπεδικές εγκαταστάσεις. Κάποιες φορές δεν έχουμε γήπεδο για προπόνηση. Ένα άλλο πρόβλημα είναι ότι κάποτε περιμένεις 18 παίκτες στην προπόνηση και έρχονται 8. 

Κάπως έτσι έχουν τα πράγματα στο Αγροτικό της Κύπρου και πραγματικά αξίζουν πολλά συγχαρητήρια σε όλους όσους κρατούν το ενδιαφέρον ζωντανό. Ευχαριστώ πολύ το kerkida.net για την ευκαιρία που μου έχετε δώσει να ακουστούν οι απόψεις μου".