“Τα κρυπτονομίσματα ήρθαν για να μείνουν-Να χρησιμοποιηθούν για να πληρώνονται οι παίκτες”

“Τα κρυπτονομίσματα ήρθαν για να μείνουν-Να χρησιμοποιηθούν για να πληρώνονται οι παίκτες”

Τα κρυπτονομίσματα υιοθετούνται σιγά σιγά και στον χώρο του αθλητισμού Παγκοσμίως, με ομάδες που... τολμούν να πρωτοπορήσουν να κάνουν τις πρώτες κινήσεις. Μια από αυτές και η ΜΕΑΠ που όπως ανακοίνωσε χθες, δέχεται ως πληρωμή και κρυπτονομίσματα για τα διαρκείας της νέας σεζόνΟ πρόεδρος της ομάδας, Αντρέας Χρυσοστόμου, παραχώρησε συνέντευξη στην ιστοσελίδα μας kerkida.net για αυτή την πρωτοποριακή κίνηση. Μάλιστα μέρος των εσόδων θα πάνε στις οικογένειες που έχασαν δικούς τους ανθρώπους από τις μεγάλες πυρκαγιές τον Ιούλιο.

-Πως πήρατε την απόφαση να δέχεστε κρυπτονομίσματα για τα διαρκείας; “Είμαστε στο Δ.Σ μία ομάδα που προσπαθούμε πάντοτε να βρίσκουμε πρωτοπόρες ιδέες. Υπάρχουν νεαρά άτομα στο Δ.Σ που ασχολούνται με την τεχνολογία.  Μπήκε η ιδέα στο τραπέζι την αποδεχτήκαμε και είπαμε να το δοκιμάσουμε”. 

-Ποια θετικά έχει για την ομάδα αυτή η κίνηση;
“Τα θετικά είναι ότι η ομάδα εξελίσσεται σε όλα τα επίπεδα. Όπως όλοι οι οργανισμοί, θέλουμε και εμείς το σωματείο μας να είναι βιώσιμο, έτσι προσπαθούμε να βρούμε τρόπους για νέα έσοδα στην ομάδα. Τα κρυπτονομίσματα όπως φαίνεται ήρθαν για να μείνουν. Οπότε και αυτός είναι ακόμη ένας τρόπος για δημιουργία νέων εσόδων. Στο μυαλό μας έχουμε και την πιο εύκολη εξυπηρέτηση των οπαδών μας”.  

-Πως υποδέχθηκε ο κόσμος μέχρι στιγμής την κίνηση σας με τα κρυπτονομίσματα. Υπάρχει ανταπόκριση;
“Χθες ανακοινώθηκε. Τις πρώτες ώρες είναι απλώς το ξάφνιασμα. Έχουν ενδιαφερθεί κάποιοι φίλοι που όπως μας ανέφεραν τους άρεσε η ιδέα και τα διαρκείας τους θα τα αγοράσουν με κρυπτονομισματα".

-Τι πρέπει να γνωρίζει ο κόσμος που ίσως είναι διστακτικός;
“Όσον αφορά την αγορά του εισιτηρίου δεν έχουν να φοβηθούν τίποτα, αφού είναι ένας ασφαλές τρόπος για οποιαδήποτε συναλλαγή. Αντιθέτως θα έχουν να επωφεληθούν από την μπουτίκ της ομάδας αφού οι πρώτοι πέντε φίλοι της ομάδας που θα προμηθευτούν τα εισιτήρια διάρκειας τους με αυτόν το τρόπο θα πάρουν κάποιο δώρο”. 

-Ποιες άλλες ενέργειες σχεδιάζετε όσον αφορά την υιοθέτηση κρυπτονομισμάτων;
“Προσπαθούμε να ακολουθούμε τις εξελίξεις και το τι γίνεται σε άλλες ομάδες στο εξωτερικό. Αυτή την στιγμή στο πίσω μέρος του μυαλού μας είναι η περίπτωση, αυτά τα κρυπτονομισματα, να χρησιμοποιηθούν στο άμεσο μέλλον για να πληρώνονται ποδοσφαιριστές μας εφόσον το επιθυμούν".

-Πόσα διαρκείας θέσατε ως στόχο;
"Δεν έχουμε θέσει στόχο για πόσα θα αγοραστούν με κρυπτονομίσματα αφού είναι κάτι εντελώς νέο για εμάς. Θα έλεγα αν το 10% των εισιτηρίων διαρκείας μας αγοραστούν με αυτό τον τρόπο, θα είναι επιτυχία". 

-Η ομάδα σας εκσυγχρονίζεται. Ποιος είναι ο στόχος σας στην κατηγορία για φέτος;
 "Η ομάδα εκσυγχρονίζεται, αυτό είναι γεγονός. Ο στόχος της ΜΕΑΠ είναι η καλή πορεία. Εάν έρθει η άνοδος, καλοδεχούμενη. Το διοικητικό συμβούλιο, μαζί με το ποδοσφαιρικό τμήμα κάνουμε μια μεγάλη προσπάθεια για να έχουμε μια πετυχημένη χρόνια, και έχουμε θέσει σαν στόχο να κάνουμε το κόσμο της ομάδας να έρθει στο γήπεδο και να αγκαλιάσει αυτή την προσπάθεια"

"Είναι σημαντικό να αναφέρουμε πώς μέρος των εσόδων από τα εισιτήρια διάρκειας, όπως έχουμε δημοσιεύσει, θα δοθούν στις οικογένειες των τεσσάρων ατόμων που έχασαν την ζωή τους στις πυρκαγιές που είχαμε στην Κύπρο στις 3 και 4 Ιουλίου. Καλούμε για ακόμα μια φορά τον κόσμο να αγκαλιάσει αυτή την προσπάθεια".

Αντρέας Ροκόπος