ΘΥΡΑ 9 για την εκδήλωση στον κεντρικό

Close
ΘΥΡΑ 9 για την εκδήλωση στον κεντρικό

Πραγματοποιήθηκε χθες Τετάρτη 6/11 η εκδήλωση για τις μαύρες μέρες του 1974 και το 361 Τ.Π στον κεντρικό σύνδεσμο της Θύρα 9.  

Το παρών έδωσαν οι ποδοσφαιριστές, η Διοίκηση και το Τεχνικό Επιτελείο της Ομόνοιας 1948. 

Ο Πολύδωρος Πολυδώρου διηγήθηκε στους παρευρισκομένους τα βιώματα του. 

Ανεβάζοντας την πάνω φωτογραφία σημειώνουν οι οργανωμένοι οπαδοί: 

Ευχαριστούμε τον κόσμο που παρευρέθηκε χτες σε μια από τις πιο σημαντικές εκδηλώσεις που διοργανώσαμε.
Ιδιαίτερα ευχαριστούμε τον κ. Πολύδωρο για την τιμή που μας έκανε να μοιραστεί μαζί μας τα όσα συγκλονιστικά έζησε τον Ιούλιο και τον Αύγουστο του 1974 μέσα στη δίνη του πολέμου και της αιχμαλωσίας του στην Τουρκία μετά την εισβολή.

Οι διηγήσεις του και τα όσα είδαμε στο ντοκιμαντέρ μας γέμισαν οργή καθώς αποκαλύπτουν το μέγεθος της προδοσίας και της αγαστής συνεργασίας της ελληνικής χούντας με το τουρκικό κράτος που μαζί σχεδίασαν και εκτέλεσαν το νατοϊκό έγκλημα του διαμελισμού της Κύπρου.

Ταυτόχρονα όμως αυτές οι ιστορικές αλήθειες και τα διδάγματα που αντλήσαμε και που δεν μάθαμε ποτέ στα σχολεία, τα πανεπιστήμια, τα καθεστωτικά ΜΜΕ και το πολιτικό κατεστημένο, μας όπλισαν με γνώσεις και αποφασιστικότητα να συνεχίσουμε ακόμα πιο δυναμικά την πάλη ενάντια στην ιστορική λήθη, τον φασισμό και τον ιμπεριαλισμό, για μια Κύπρο πραγματικά ανεξάρτητη, απαλλαγμένη από την κατοχή, την διαίρεση και τις ιμπεριαλιστικές επιβουλές. Για να ζήσουμε ελεύθεροι μαζί με τους Τουρκοκύπριους συμπατριώτες μας χωρίς στρατεύματα, βάσεις και εγγυήτριες δυνάμεις και να παλέψουμε μαζί για την προοπτική της κοινωνικής απελευθέρωσης και της επανάστασης.