Σενάριο για οριστική διακοπή/ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ομάδων

Close
Σενάριο για οριστική διακοπή/ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ομάδων

Ομάδες που λαμβάνουν μέρος στο πρωτάθλημα επίλεκτης κατηγορίας αντιδρούν με ανακοινώσεις στο σενάριο οριστικής διακοπής του πρωταθλήματος… 

Όπως είναι γνωστό η δράση στις μικρές κατηγορίες έχει ανασταλεί στο πλαίσιο των μέτρων για αντιμετώπιση του κορωνοϊού. 

Στο σενάριο που κυκλοφορεί για οριστική διακοπή του πρωταθλήματος, ορισμένες ομάδες αντιδρούν με επίσημες ανακοινώσεις. 

Θέση πήραν ο Ορφέας, ο Εθνικός Λατσιών, ο Άτλας Αγλαντζιάς… 

δαςεε

ΕΠΊΣΗΜΗ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΕΘΝΙΚΟΥ ΛΑΤΣΙΩΝ ΓΙΑ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ
ΕΠΙΛΕΚΤΗΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ ΣΤΟΚ

Εκφράζουμε την έντονη ανησυχία μας για όσα διαδραματιζονται και ακούγονται σχετικά με την επιλεκτη κατηγορία και το κατα πόσο θα ολοκληρωθεί το φετινό πρωτάθλημα.

Ως Εθνικός Λατσιών εκφραζουμε την αντίθεση μας στο ενδεχόμενο οριστικής διακοπής του πρωταθλήματος και παράλληλα εκφράζουμε την έντονη δυσαρεσκειά μας σε οτιδήποτε συζητιέται ως πιθανή μορφή ολοκλήρωσης του πρωταθλήματος εκτός των αγωνιστικών χώρων. 

Έχουμε την άποψη ότι τα πρωταθλήματα πρεπει να ολοκληρώνονται εντός των αγωνιστικών χώρων, εκεί όπου πραγματικά επιβραβευονται οι προσπάθειες των ομάδων και όλων αθλητών τους.

Αντιλαμβανομαστε οτι η κατάσταση που έχει προκαλέσει η πανδημία εχει αφήσει έντονα τα σημάδια της, όμως θεωρούμε ότι πιθανή οριστική διακοπή προκαλεί πολλαπλά προβλήματα τόσο στην αξιοπιστία του πρωταθλήματος, όσο και στις ομάδες και τους αθλητές τους.

Ως Εθνικός Λατσιών ειμαστε έτοιμοι να συζητήσουμε το θέμα και να ληφθούν εκείνες οι αποφάσεις και τα μέτρα που θα διασφαλίζουν την ομαλή επανέναρξη του πρωταθλήματος. 
Με αυτό τον τρόπο θα ενισχύσουμε την αξιοπιστία του ποδοσφαίρου, θα ικανοποιησουμε το αίσθημα δικαίου και θα βοηθήσουμε τους ποδοσφαιριστές μας!

Θεωρούμε επίσης ότι η επίλεκτη κατηγορία δεν πρέπει να διαχωριστεί από τα πρωταθλήματα της Β' και Γ' Κατηγορίας, αφού το επίπεδο και τα δεδομένα των είναι παρόμοια. 
Καλούμε ολα τα Σωματεία και τους αρμοδιους φορείς να εργαστούμε προς την κατεύθυνση επανέναρξης του πρωταθλήματος. Αυτό ειναι έντιμο για όλους και μια υπεύθυνη θέση απέναντι στους ποδοσφαιριστές και τον αθλητισμό γενικότερα.

Εκ του Διοικητικού Συμβουλίου

ασδαςε

Σχετικά με πρωτοβουλία ορισμένων Σωματείων της Επίλεκτης Κατηγορίας, για ακύρωση του φετινού Πρωταθλήματος, δημοσιεύουμε την πιο κάτω ανακοίνωση:

Με έκπληξη έλαβα την επιστολή σας, όχι γιατί δεν γνώριζα τις θέσεις πολλών από τα σωματεία που υπογράφουν την επιστολή, αλλά γιατί ως άτομο και κατ’ επέκταση ως σωματείο που από τον Αύγουστο συμμετείχα σε όλες τις συναντήσεις και ήμουν ενεργό μέλος στην προσπάθεια για βελτίωση της γενικής κατάστασης αλλά και της ειδικής κατάστασης με την πανδημία που επικρατεί στην Επίλεκτη πιστεύω θα έπρεπε έστω και τυπικά να ενημερωθώ για αυτή την πρωτοβουλία. Για λόγους που ακόμα δεν μπορώ να αντιληφθώ, ενώ πολλά σωματεία που δεν υπογράφουν την επιστολή έχουν ενημερωθεί από πριν ίσως είμαστε το μόνο σωματείο που αγνοήθηκε. Πέρα από τα πιο πάνω και σε ότι αφορά την ουσία του θέματος ως ΟΡΦΕΑ θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι διαφωνούμε με την θέση για ακύρωση και διακοπή του πρωταθλήματος.

Είναι η πεποίθηση μας ότι οι συνέπειες τόσο στους ποδοσφαιριστές όσο και στα σωματεία μας θα είναι πολύ μεγαλύτερες από την διακοπή του πρωταθλήματος. Ακύρωση του πρωταθλήματος για μας σημαίνει ακύρωση της τεράστιας προσπάθειας που καταβάλαμε εμείς και οι ποδοσφαιριστές μας σε φοβερά δύσκολες συνθήκες. Ακύρωση για μας σημαίνει ότι πετάμε την αξιοπιστία και την αξιοπρέπειας μας απέναντι στους ποδοσφαιριστές μας που καθημερινά μας ρωτούν πότε θα μπορέσουν να ξαναμπούν γήπεδο. Σε ότι αφορά τους ποδοσφαιριστές τυχόν διακοπή του πρωταθλήματος τους καταδικάζουμε να παραμείνουν εκτός γηπέδου για περισσότερο από 9 μήνες.

Όσοι ασχολούνται με το ποδόσφαιρο μπορούν να αντιληφθούν τι σημαίνει για τους ποδοσφαιριστές 9 μήνες αποχή. Κάτι τέτοιο θα είναι καταστροφικό ιδιαίτερα για τους νεαρούς ποδοσφαιριστές που ήρθαν στην επίλεκτη για να παίξουν ποδόσφαιρο να αποκτήσουν εμπειρία για να μπορέσουν να συνεχίσουν την ποδοσφαιρική τους καριέρα στις πιο πάνω κατηγορίες. Θα ήταν καταστροφικό όμως και για την αξιοπιστία των σωματείων μας έναντι των ποδοσφαιριστών οι οποίοι δεν θα μπορούν να μας εμπιστευτούν και θα αναζητούν ομάδες στις πιο πάνω κατηγορίες.

Σε ότι αφορά τις οικονομικές δυσκολίες που υπάρχουν και τις οποίες όλοι βιώνουμε, θα συμφωνήσουμε με την θέση του σωματείου ΚΟΡΝΟΣ FC 2013 ότι με την διακοπή του πρωταθλήματος μετά από δικό μας αίτημα θα θεωρηθεί το πρωτάθλημα μας εντελώς ερασιτεχνικό και θα χάσουμε και εκείνους τους λίγους που μας στηρίζουν οικονομικά. Θεωρούμαι ότι όλοι μαζί θα έπρεπε να ζητήσουμε την ουσιαστική οικονομική στήριξη της πολιτείας για να επιστρέψουμε στα γήπεδα και όχι να ζητούμε να φύγουμε από αυτά. Σεβόμαστε απόλυτα τις θέσεις σας όμως και εμείς ως ΟΡΦΕΑΣ Λευκωσίας διαχωρίζουμε τη θέση μας και επιθυμούμε επανεκκίνηση του Πρωταθλήματος μας. Με εκτίμηση Για το Διοικητικό Συμβούλιο του ΟΡΦΕΑ Λευκωσίας
Αγγέλα Ιωάννου
Πρόεδρος

ΆτλαςΑγλαντζιάς - Atlas Aglantzias
ΒΕΒΑΙΩΣ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΤΕΙ ΣΤΟ ΓΗΠΕΔΟ ΤΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ...ΜΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΕΣ ΠΟΥ ΥΠΟΛΕΙΠΟΝΤΑΙ ΟΜΩΣ !!!!
ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΑΥΡΙΟ ΛΕΠΤΟΜΕΡΗΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΚΑΙ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΩΝ ΕΠΙΣΤΟΛΩΝ ΠΟΥ ΕΧΟΥΜΕ ΑΠΟΣΤΕΙΛΕΙ ΕΔΩ ΚΑΙ ΜΕΡΕΣ....ΔΙΟΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΑ ΛΕΜΕ ΟΛΑ...