"Θεωρούμε πλήρως άδικη την απόφαση"

Close
"Θεωρούμε πλήρως άδικη την απόφαση"

Πέρασε στην αντεπίθεση ο Ελληνισμός Ακακίου μετά την απόφαση της Δικαστικής Επιτροπής της ΣΤΟΚ να μηδενιστούν και οι δύο ομάδες (Ελπίδα Λιοπετρίου και Ελληνισμός Ακακίου) εξαιτίας του γεγονότος ότι δεν υπήρχε γιατρός στο γήπεδο.

Αναλυτικά:

Με τα λύπης μας διαβάσαμε την απόφαση της Δικαστικής Επιτροπής της ΣΤΟΚ ημερομηνίας 16/5/2022 η οποία αποφάσισε να μηδενιστούν και οι δύο ομάδες, Ελπίδα Λιοπετρίου και Ελληνισμός Ακακίου εξαιτίας του γεγονότος ότι δεν υπήρχε γιατρός στο γήπεδο και για τον λόγο αυτό αναγκαζόμαστε να τοποθετηθούμε.

Καταρχάς δεν αναφέρεται πουθενά στην ελλιπής προκήρυξη ότι σε περίπτωση μη ύπαρξης προσοντόχου γιατρού στο γήπεδο θα προβεί η δικαστική επιτροπή σε μηδενισμό. Για τον σκοπό αυτό ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ όπως μας επεξηγηθεί περαιτέρω και λεπτομερώς με ποιο προηγούμενο λήφθηκε αυτή η απόφαση και ποια συμφέροντα εξυπηρετεί. Η ελλιπής προκήρυξη αναφέρεται στο ότι η μη υπάρξη προσοντόχου γιατρού είναι ευθύνη και των δύο ομάδων. Διερωτόμαστε γιατί να υπάρχει επικοινωνία ανάμεσα στις δύο ομάδες αφού δεν θα υπάρχει ξεκάθαρος φορέας ευθύνης;

Αντιλαμβανόμαστε πλήρως την επιβολή προστίμου για το λάθος και την παράληψη που πιθανότατα έγινε. Ωστόσο, θεωρούμε εντελώς ΆΔΙΚΟ σε τέτοια καμπή της πορείας ένταξης των ομάδων στην ΣΤΟΚ να κρίνεται πίσω από κλειστές πόρτες η τύχη συγκεκριμένων ομάδων την ώρα μάλιστα που ευνοούνται από την συγκεκριμένη απόφαση άλλες ομάδες.

Θεωρούμε πλήρως άδικη την απόφαση της Δ.Ε. ΣΤΟΚ για την ομάδα μας η οποία εκπροσωπεί ένα εκ των ιστορικότερων σωματείων της Κύπρου, 98 ετών ζωής καταδικάζοντας έτσι απλά την όλη προσπάθεια, τους κόπους και τις θυσίες των ποδοσφαιριστών, παραγόντων και οπαδών του σωματείου μας.

Καλούμε την ΣΤΟΚ όπως αναθεωρήσει και επανεξετάσει την απόφαση της, ουτως ώστε να διεξαχθεί ο αγώνας εντός αγωνιστικού χώρου και να μην κριθεί η έκβαση του εντος δικαστικών αιθουσών. Επίσης, καλούμε τους αρμόδιους φορείς να αναλογιστούν τον αντίκτυπο αυτής της ΑΔΙΚΗΣ απόφασης τους στο ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο και γενικότερα στον αθλητισμό Παγκύπρια και αιτούμαστε την άμεση αποκατάσταση της δικαιοσύνης.

Τέλος θέλουμε να ευχαριστήσουμε τον ΠΕΡΗΦΑΝΟ ΚΟΣΜΟ μας, τους ποδοσφαιριστές μας, τον προπονητή μας και όλους τους παράγοντες οι οποίοι παρέμειναν πιστοί στην ομάδα μας καθόλη την διάρκεια της χρονιάς.
⚪🟡🔵

Kαι εδώ η σχετική απόφαση από τη Δικαστική Επιτροπή της ΣΤΟΚ

Η Δικαστική Επιτροπή της ΣΤΟΚ  συνήλθε σήμερα Δευτέρα 16 Μαϊου 2022 και εξέτασε την υπόθεση για τον αγώνα Ελπίδα Λιοπετρίου - Ελληνισμός Ακακίου ημερομηνίας 14 Μαϊου 2022 για την  Α΄ φάση του Πρωταθλήματος Ένταξης  ΣΤΟΚ 2021/2022 ο οποίος δεν διεξήχθη λόγω μη παρουσίας ιατρού στο γήπεδο.

Η Δικαστική Επιτροπή αποφάσισε ότι οι δύο ομάδες μηδενίζονται στο συγκεκριμένο αγώνα και αποκλείονται της περαιτέρω συμμετοχής τους στο Πρωτάθλημα Ένταξης. Περαιτέρω επιβάλλεται πρόστιμο εκατό πενήντα Ευρώ σε κάθε μία από τις ομάδες.