ΒΑΚΗ: "Η σκέψη είναι τα γεμάτα γήπεδα /Θέλουμε τον Κύπριο διαιτητή..."

Close
ΒΑΚΗ: "Η σκέψη είναι τα γεμάτα γήπεδα /Θέλουμε τον Κύπριο διαιτητή..."

Μιλώντας στον Sports1 και τον συνάδελφο Χρίστο Παπακώστα το μεσημέρι της Πέμπτης (21/05), ο Γενικός Γραμματέας της ΚΟΠ Φοίβος Βάκη ανέφερε...

Για τα οικονομικά προβλήματα που έχουν τα Σωματεία: Η ΟΥΕΦΑ έχει τεράστια θέματα με τα τηλεοπτικά, τις πληρωμές και τους χορηγούς. Υπάρχουν πληροφορίες που λένε ότι και εδώ έχουμε αντίκτυπο με τους χορηγούς, για τα τηλεοπτικά θέματα δεν έχω εικόνα. Είμαι σίγουρος ότι τα Σωματεία θα συζητήσουν με τους τηλεοπτικούς σταθμούς για να ξεπεράσουν τυχόν προβλήματα.

Parimatch: Παίξε στην Parimatch με Cashout, 100% bonus εγγραφής, Livestreaming και πολλές άλλες προσφορές!

Για την βοήθεια της ΚΟΠ μέσω την χρημάτων της ΟΥΕΦΑ: Θα βοηθήσουμε το ποδόσφαιρο μας μέσα από διάφορα ποσά που έχουμε στην διάθεση μας. Η ΟΥΕΦΑ μας έχει βοηθήσει για να δημιουργηθεί ταμειακή ροή, δεν είναι λεφτά που σε διάρκεια χρόνου θα χρησιμοποιούν για άλλους σκοπούς. Είναι όπως ο εργοδότης σου δώσει 3-4 μισθούς αλλά δεν θα τους φας όλους αμέσως και να μην έχεις χρήματα τους επόμενους μήνες. Θα το διαχειριστούμε σωστά και θα βοηθήσουμε τα Σωματεία.

Για το αν θα είναι κεκλεισμένων των θυρών οι αγώνες τη νέα περίοδο: Η δική μας σκέψη είναι τα γήπεδα να είναι γεμάτα. Ότι κάνουμε και ότι ανακοινώσουμε θα εξαρτηθεί από την επιδημιολογική ομάδα του Υπουργείου Υγείας. Θα κάνουμε τις δικές μας προτάσεις διότι σκοπός μας είναι να έχουμε όσο το δυνατό περισσότερους οπαδούς στο γήπεδο. Αλλά δεν θα πάρουμε εμείς αυτή την απόφαση.

Για Κύπριους ή ξένους διαιτητές στο νέο πρωτάθλημα: Σίγουρα υπάρχει αντίδραση. Εμείς σαν ομοσπονδία, το κομμάτι της διαιτησίας το θέλουμε, την στηρίζουμε. Αλλά και η Κυπριακή διαιτησία πρέπει να σταθεί στο ύψος της, να αποδείξει ότι μπορεί να δώσει σωστά παιχνίδια μέσα στο γήπεδο, έτσι και τα Σωματεία θα την δεχτούν. Τη νέα σεζόν θα ξεκινήσουμε με Κύπριους διαιτητές, δεν ήταν ποτέ στόχος μας να ξεκινήσουμε με ξένους. Είναι και το κονδύλι, αλλά δεν είναι αυτό το θέμα μας. Αγωνιστικά θα το δούμε πρώτα, μετά οικονομικά. Θέλουμε τον Κύπριο διαιτητή να είναι μέρος αυτής της ιστορίας που λέγεται ποδόσφαιρο. Θέλουμε καλές διαιτησίες από Κύπριους διαιτητές. Αυτό επιζητούμε και θέλουμε να κάνουμε. Αν δεν τα καταφέρουμε, τότε θα δούμε για άλλες παραμέτρους.