«Δεν έγιναν "μαγειρέματα", δεν επιδίωκα τη διακοπή»/ΑΠΑΝΤΗΣΗ Κούμα

Close
«Δεν έγιναν "μαγειρέματα", δεν επιδίωκα τη διακοπή»/ΑΠΑΝΤΗΣΗ Κούμα

Στις τελευταίες τοποθετήσεις του Γιώργου Κούμα που δημοσιεύθηκαν, ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας απαντά και σε όσους κατηγορούν την ΚΟΠ ότι "μαγείρεψε" την διακοπή της σεζόν.

-Η ΚΟΠ γνώριζε τα διατάγματα της Κυβέρνησης και τα χρονοδιαγράμματα, όμως ετοίμασε ένα πρωτόκολλο που ήταν αδύνατον να εγκριθεί. Τι απαντάτε σε εκείνους που κατηγορούν την Ομοσπονδία ότι «μαγείρεψε» τη διακοπή των ποδοσφαιρικών διοργανώσεων; (Εφημερίδα Χαραυγή)

«Είμαι κατηγορηματικός σε αυτό που θα αναφέρω: Η ΚΟΠ εξάντλησε όλα τα χρονικά περιθώρια για επανέναρξη του Πρωταθλήματος. Δεν τέθηκαν ζητήματα στο πρωτόκολλο που ήταν παράλογα ή παρατραβηγμένα. Δέστε τι γίνεται στο εξωτερικό. Τα ίδια συζητούν και εκεί. Όταν η ομάδα των επιδημιολόγων έχει διαφορετική άποψη δεν μπορούμε να κάνουμε του κεφαλιού μας. Σημειώνω επίσης πως δεν έγινε καμιά εισήγηση για τροποποίηση του πρωτοκόλλου από πλευράς επιδημιολόγων. Ήταν σταθερή η θέση τους για εφαρμογή των διαταγμάτων ως είχαν.

Τόσο καιρό ολόκληρος ο πλανήτης κρεμόταν από τα χείλη των ειδικών, γιατί στο ποδόσφαιρο έπρεπε να λειτουργήσει κάτι διαφορετικό; Μήπως οι ποδοσφαιριστές, οι προπονητές, οι διαιτητές και το προσωπικό των σωματείων δεν αξίζουν να απολαμβάνουν την ίδια ασφάλεια για την υγεία τους;

Parimatch: Παίξε στην Parimatch με Cashout, 100% bonus εγγραφής, Livestreaming και πολλές άλλες προσφορές!

Η διακοπή των Πρωταθλημάτων, ούτε «μαγειρεύτηκε» ούτε προσχεδιάστηκε. Ενδεικτικά να σας αναφέρω πως σε συνεργασία με τα αρμόδια τμήματα της Ομοσπονδίας προβαίναμε σε όλες τις απαιτούμενες ενέργειες, σε περίπτωση που θα συνεχιζόταν η σεζόν να είμαστε έτοιμοι. Υπάρχει αλληλογραφία με τον Πρόεδρο της Επιτροπής Διαιτησίας και την UEFA για την εξασφάλιση ξένων διαιτητών, οι οποίοι μαζί με τους Κύπριους θα ολοκλήρωναν την σεζόν.

Είχα εξασφαλίσει ανεπίσημα από την UEFA παράταση μέχρι τις αρχές Αυγούστου για να ολοκληρωθεί τόσο το Πρωτάθλημα Cyta, όσο και το κύπελλο Coca - Cola. Υπέβαλα προτάσεις προς τους Προέδρους να μεταφέρουμε την αγωνιστική δράση Αύγουστο - Σεπτέμβρη ανεξάρτητα από τις ομάδες που θα δηλώναμε στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Με όλα αυτά, δεν  νομίζω να έγιναν «μαγειρέματα» ή να επεδίωκα την διακοπή».