Ο προπονητής της Εθνικής μας, Άκης Μάντζιος παραχώρησε συνέντευξη τύπου, ενόψει του αυριανού αγώνα με την Βοσνία Ερζεγοβίνη στην Αρένα. Τους ποδοσφαιριστές εκπροσώπησε ο Νεόφυτος Μιχαήλ...
Το kerkida.net ήταν εκεί με τον συνάδελφο Ραφαήλ Κάζη και σας μετέφερε τα πάντα...
Απόστολος Μάντζιος:
"Σαν ομάδα έχουμε δείξει σε όλα τα παιχνίδια ότι είμαστε ανταγωνιστική και θέλουμε να παίξουμε ποδόσφαιρο."
"Κάθε απουσία είναι σημαντική. Έχω εμπιστοσύνη σε όλα τα παιδιά, ότι θα δώσουν τον καλύτερο τους εαυτό αύριο."
"Είναι μια ωραία δύσκολη απόφαση για τον προπονητή να έχει τρεις εξαιρετικούς τερματοφύλακες."
"Είμαι πολλά χρόνια στην προπονητική. Πάντα ο στόχος είναι η νίκη. Όταν ήρθα είπα ότι πρέπει να χτίσουμε καλές βάσεις, αυτό σημαίνει να έχεις βελτίωση από παιχνίδι σε παιχνίδι και μια σταθερότητα. Αν είχαμε και νίκη σε αυτά τα ματς, θα ήταν το τέλειο σενάριο. Δεν υπάρχει απογοήτευση ούτε στα παιδιά."
"Πάντα υπάρχουν περιθώρια βελτίωσης. Είναι σημαντικό να ξέρεις τι έχεις στα χέρια σου, το κακό εμείς σαν ομοσπονδιακή προπονητές δεν έχουμε τον χρόνο να βελτιώσουμε τους ποδοσφαιριστές σε πολλά κομμάτια. Εγώ είμαι απόλυτα ευχαριστημένος από την πρώτη μέρα. Παίξαμε κοντά σε δυνατούς αντιπάλους και χάσαμε δύσκολα. Σιγά-σιγά θα έρθουν πολύ καλύτερες ημέρες για την Εθνική ομάδα."
"Δεν νομίζω μία νίκη να φέρει τον κόσμο πίσω. Την Εθνική την αγαπάς ή την αγαπάς. Είναι η Εθνική ομάδα της χώρας, δεν πρέπει να περιμένεις να κάνει μόνο νίκες για να την στηρίξεις. Αυτά τα παιδιά έχουν ανάγκη την βοήθεια. Υπάρχει αλλαγή διάθεσης και φαίνεται από την αρχή. "
Νεόφυτος Μιχαήλ:
"Είναι δυνατή ομάδα η Βοσνία. Τους παίξαμε πρόσφατα, ξέρουμε πόσο καλοί είναι. Ξέρουμε όμως και τις δυνατότητες μας και που μπορούμε να φτάσουμε. Έχουμε γίνει ανταγωνιστικοί, δουλεύουμε καθημερινά για να βελτιωθούμε. Έχουμε βελτιώσει κάποια πράγματα, υπάρχουν περιθώρια βελτίωσης. Ο αυριανός αγώνας είναι μια ευκαιρία να ανεβούμε επίπεδο".
Για την παρουσία του με την Πάφο στην Ευρώπη και πως νιώθει για την Εθνική:
"Δουλεύω καθημερινά στην ομάδα του για να παίξω όποτε με χρειαστεί ο προπονητής, έτσι και στην Εθνική. Όποιος είναι εδώ πρέπει να θέλει να παίξει και να βοηθήσει την ομάδα να πετύχει τους στόχους της."
"Έχουμε αλλάξει λίγο το θέμα με την ψυχολογία. Πρέπει να είμαστε έτοιμοι να αντιδράσουμε ότι και αν γίνει. Στο τελευταίο παιχνίδι ήμασταν πίσω στο σκορ με 0-2 και καταφέραμε να ισοφαρίσουμε και να παλέψουμε για τη νίκη. Έχουμε βελτιωθεί στο κομμάτι αυτό."
Δείτε αναλυτικά όσα λέχθηκαν:
Δείτε την εκπομπή SUPER MONDAY #6 με Λιάσο Λουκά:
