ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΕ η Έκτακτη Γ.Σ/Όλες οι λεπτομέρειες...

Close
ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΕ η Έκτακτη Γ.Σ/Όλες οι λεπτομέρειες...

Πριν από μερικά λεπτά ολοκληρώθηκε η Έκτακτη Γ.Σ της ΚΟΠ όπου τέθηκαν στο τραπέζι τα οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι ομάδες ως αποτέλεσμα της πανδημίας.

Μάθε πρώτος τι ψήνεται στην Parimatch και κέρδισε μια ψησταριά!

Έγινε εκτενής συζήτηση για το οικονομικό. Όπως χαρακτηριστικά λέχθηκε, "Το ποδόσφαιρο αξίζει περισσότερα από το κράτος αφού εργοδοτεί πάρα πολύ κόσμο. Ίσως μέχρι και 5% από το ΑΕΠ της Κύπρου να προέρχεται από το ποδόσφαιρο".

Αποφασίστηκε να συσταθεί Επιτροπή η οποία θα συναντηθεί με τον ΠτΔ και τον Υπ.Οικ ώστε να εξηγηθεί στην Κυβέρνηση αναλυτικά η κατάσταση που έχουν να διαχειριστούν οι ομάδες, ως αποτέλεσμα της πανδημίας.

Επιπλέον τα σωματεία ζητάνε να παίρνουν μεγαλύτερα ποσοστά από το στοίχημα ενώ ζήτησαν από την Ομοσπονδία να τους διαμοιραστεί το ποσό των 1.3 εκατομμυρίων που θα λάβει (η ΚΟΠ) από την UEFA ως έκτακτη βοήθεια για αντιμετώπιση των συνεπειών της πανδημίας.

Ένα άλλο σημείο που τέθηκε στο τραπέζι είναι ένα ποσό 4 εκατομμυρίων που είναι σε διαδικασία να λάβει η ΚΟΠ ως δάνειο από την FIFA και το οποίο θα διατεθεί προς τα σωματεία.

Τα σωματεία θα προσπαθήσουν να διεκδικήσουν το δίκαιο τους με οποιονδήποτε τρόπο.

Ο Γιώργος Κούμας δεσμεύθηκε να βρει τρόπους ώστε να λάβει η ΚΟΠ και οι ομάδες επιπλέον χρηματική βοήθεια από την UEFA ενώ παράλληλα όπως είπε, η Δικαστική πλέον θα είναι πιο ανεκτική ώστε να μην επιβαρύνονται τα σωματεία με πρόστιμα, εκτός από εκεί που κρίνεται αναγκαίο.