"Ψεύδη από πλευράς ΠΑΣΠ, για να δημιουργηθεί μια εντελώς αρνητική εντύπωση για την ΚΟΠ"

Close
"Ψεύδη από πλευράς ΠΑΣΠ, για να δημιουργηθεί μια εντελώς αρνητική εντύπωση για την ΚΟΠ"

Ο Εκπρόσωπος Τύπου της ΚΟΠ, Κωνσταντίνος Σιαμπουλής, μίλησε το μεσημέρι στο Sports One 93.7 και αναφέρθηκε στην κόντρα που ξέσπασε με τον ΠΑΣΠ για την ενέργεια των διεθνών ποδοσφαιριστριών μας στην Φινλανδία... 

ΕΔΩ ρεπορτάζ- Σοβαρή ΕΞΕΛΙΞΗ/"Απολογία ή διακοπή κάθε επαφής"

Οι σημαντικότερες τοποθετήσεις του

"Πήρε έκταση το θέμα αλλά αυτό δεν ήταν ευθύνη της Ομοσπονδίας. Έγιναν αρκετά τις τελευταίες μέρες. Είναι τουλάχιστον προσβλητικό για την ΚΟΠ να λέγεται ή να αφήνεται να νοείται από τον ΠΑΣΠ και τον Εκτελεστικό του Πρόεδρο ότι η ΚΟΠ δεν σέβεται την Εθνική Γυναικών. Είναι τεράστια τα ποσά που επενδύει η Ομοσπονδία στο γυναικείο ποδόσφαιρο. Έγινε προσπάθεια με ψεύδη στις πλείστες περιπτώσεων από πλευράς ΠΑΣΠ, να δημιουργηθεί μια εντελώς αρνητική εντύπωση για την ΚΟΠ και τον τρόπο που αντιμετωπίζει την Εθνική Γυναικών.

Μιλήσαμε με την UEFA για το Φινλανδία - Κύπρος. Πήραμε άδειες για το τι μπορεί να γίνει και τι όχι. Όμως οι παίκτριες παραπλανήθηκαν από τον Εκτελεστικό Πρόεδρο του ΠΑΣΠ. Τους ζήτησε να προβούν σε ενέργειες χωρίς να ενημερώσουν την ΚΟΠ. Εγώ ήμουν με την αποστολή στην Φινλανδία και ξέρω από πρώτο χέρι τι έγινε. Όταν οι παίκτριες ρώτησαν τον Σπύρο Νεοφυτίδη αν πρέπει να ενημερώσουν την Ομοσπονδία ή κάποιο άλλο για την ενέργειά τους, τους είπε όχι και ότι θα ενημερώσει ο ίδιος. Τους είπε πως ήταν σε συνεννόηση και με την Φινλανδική Ομοσπονδία ενώ η συμφωνία που είχαμε ήταν άλλη. Οι παίκτριες της Φινλανδίας δεν έκαναν αυτή την κίνηση.

Δεν έχουμε κανένα πρόβλημα ο οποιοσδήποτε να διεκδικεί τα δικαιώματά του. Το θέμα μας είναι η παραβίαση του πρωτοκόλλου. Δεν αντιδρούμε στην διεκδίκηση των δικαιωμάτων των ποδοσφαιριστριών όπως εντέχνως προσπάθησε να πλασάρει από τα κοινωνικά δίκτυα ο ΠΑΣΠ. Το να ρίχνεις λάσπη από το facebook είναι το πιο εύκολο πράγμα όμως πίσω από την λάσπη υπάρχει και η αλήθεια. Αντιδρούμε στην παραβίαση του πρωτοκόλλου, είναι ξεκάθαρο.

Η διαφορά στις αμοιβές δεν έχει να κάνει με το φύλο του κάθε αθλητή. Η Εθνική ανδρών φούτσαλ αμείβεται όσο η Εθνική ποδοσφαίρου; Η Εθνική Ελπίδων αμείβεται όσο η Εθνική Ανδρών. Οι Apollon Ladies αμείβονται όσα ο Απόλλωνας; Είναι θέμα αγοράς, είναι θέμα αν είναι ερασιτεχνικό ή επαγγελματικό, είναι θέμα πόσα έσοδα έχεις από κάθε Εθνική... Υπάρχουν κριτήρια. Η διαφορά δεν έγκειται στο φύλο. Κάποια από τα αιτήματα των παικτών της Εθνικής Γυναικών είναι δίκαια και έχουν τροχοδρομηθεί αποφάσεις. Τα γνωρίζαμε, δεν περιμέναμε τον Εκτελεστικό πρόεδρο του ΠΑΣΠ. Είναι πολλά τα λεφτά που επενδύονται στο γυναικείο ποδόσφαιρο.

Στείλαμε επιστολή στον ΠΑΣΠ και τα μέλη του ΔΣ. Είναι ξεκάθαρη, αν δεν υπάρξει απολογία θα διακόψουμε κάθε σχέση με τον ΠΑΣΠ".