ΦΑΝΤΑΡΟΣ/"Μόνο το Κράτος- Αλλο το θέλω, άλλο το μπορώ"

Close
ΦΑΝΤΑΡΟΣ/"Μόνο το Κράτος- Αλλο το θέλω, άλλο το μπορώ"

Ο βοηθός γενικός γραμματέας της ΚΟΠ Γιώργος Φαντάρος, σχολιάζει μέσω των σόσιαλ μίντια το αίτημα των ποδοσφαιριστών των μικρότερων κατηγοριών που ζητούν βελτίωση στα στάδια που αγωνίζονται, τονίζοντας ότι μόνο το Κράτος μπορεί να δώσει λύση στο πρόβλημα.
 
"Συμφωνώ απόλυτα με το αίτημα των ποδοσφαιριστων των μικροτερων κατηγοριών που ζητούν βελτίωση στα στάδια που αγωνίζονται. Μόνο που νομίζω ότι απευθύνονται σε λάθος αποδέκτες. Τα σωματεία τους, και είμαι σίγουρος ότι το γνωρίζουν πολύ καλά, κάνουν αγώνες και πολλές θυσίες για να διατηρούν τις ομάδες τους ζωντανές. Ούτε φυσικά η ΚΟΠ, που για καποιους δυστυχως έγινε η... "συτζια του μαυρου" μπορει να επιλύσει το γηπεδικό πρόβλημα στις "μικρές" κατηγορίες.

Μόνο το κράτος με μια νέα κρατική πολιτική για αναβάθμιση των γηπεδικων υποδομών στη χώρα, θα μπορούσε να λύσει το πρόβλημα. Φυσικά το ζητούμενο είναι αν μπορεί το κράτος, αν έχει την οικονομική δυνατότητα να προχωρήσει σε μια τέτοια πολιτική απόφαση, ιδιαίτερα μέσα στις σημερινές δύσκολες συνθήκες.

Είναι πολύ εύκολο για καποιους να κριτικάρουν, εκ του ασφαλούς, τους πάντες και τα πάντα, χωρίς να έχουν όμως να προτείνουν λύσεις. Ποιος δεν θα ήθελε γήπεδα με άνετα αποδυτήρια και κοινοχρηστος χώρους, με καλούς χορτοταπητες και δυνατότητα ηλεκτροφωτισμου? Άλλο όμως το θέλω και άλλο το μπορώ!

Ισως όμως μέσα από όλα αυτά τα προβλήματα που ζούμε, να πρέπει να δούμε και κάποιες πραγματικοτητες και να διερωτηθουμε:. Πραγματικά το ποδόσφαιρο μας αντέχει τόσες πολλές κατηγορίες και τόσες πολλές ομάδες και άρα την ανάγκη να έχουμε τόσα πολλά γήπεδα που να ανταποκρίνεται στις σύγχρονες απαιτήσεις? Η μήπως είναι η ώρα να αναδιοργανωθουμε συμφωνα με τα μεγέθη και τις δυνατότητες μας, κάνοντας έτσι πιο λογική και δυνατή τη φωνή μας και τις απαιτήσεις μας προς το κράτος για σύγχρονα σταδια?"