Δέκα γκολ το UNIC, δύσκολα το Frederick

Δέκα γκολ το UNIC, δύσκολα το Frederick

ΤΡΟΜΕΡΟ ΠΑΙΓΝΙΔΙ ΑΜΑΜΕΣΑ ΣΤΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ ΚΥΠΡΟΥ ΚΑΙ FREDERICK ΜΕΣΑ ΣΤΑ ΠΛΑΙΣΙΑ ΤΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΟΥ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ ΦΟΥΤΣΑΛ ΜΕ ΤΕΛΙΚΗ ΝΙΚΗΤΡΙΑ ΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ FREDERICK ΠΟΥ ΚΡΑΤΗΣΕ ΠΡΩΤΙΑ ΚΑΙ ΕΛΠΙΔΕΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΙΤΛΟ ΠΟΥ ΘΑΚΡΙΘΕΙ ΣΤΗΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ - ΣΤΟ ΑΛΛΟ ΠΑΙΓΝΙΔΙ ΠΑΡΤΙ ΤΕΡΜΑΤΩΝ ΤΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΛΕΥΚΩΣΙΑΣ ΕΠΙ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΣΤΗΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΤΟΥ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ 

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΚΥΠΡΟΥ – ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ FREDERICK  2-4  (1-0)

Μεγάλο παιγνίδι έγινε ανάμεσα στα δύο Πανεπιστήμια, με το Frederick να παίρνει την νίκη με την ψυχή στο στόμα στα τελευταία στάδια του αγώνα και αφού πέρασε πραγματικά δύσκολες στιγμές.

Το Πανεπιστήμιο Κύπρου μόλις στο πρώτο λεπτό κατάφερε αν και με ελλιπή σύνθεση να πετύχει το πρώτο τέρμα με τον Σταύρο Κυρατζή και αφού απώλεσε σωρεία ευκαιριών κατάφερε να κλείσει το ημίχρονο με 1-0, εκμεταλλευόμενο και το γεγονός ότι οι παίκτες του Πανεπιστημίου Frederick δεν είχαν την απαιτούμενη συγκέντρωση στον αγώνα κυρίως κάτω από το άγχος της σπουδαιότητας του. Η αρχή του Β ημιχρόνου ήταν ακόμη πιο εφιαλτική για το Πανεπιστήμιο Frederick αφού δέχτηκε στο 34' και δεύτερο τέρμα από τον Χάρη Πολυδώρου χάνοντας σημαντικό έδαφος.

Η αντίδραση των παικτών του Πανεπιστημίου Fredrick προ του φάσματος να χάσουν τον αγώνα  και μαζί να χάσουν και την πρωτιά ήταν άμεση. Εκμεταλλευόμενοι το γεγονός ότι οι παίκτες του Πανεπιστημίου Κύπρου άρχισαν να κουράζονται (λόγω ελλιπούς ρόστερ) ανέβηκαν ψηλά και με μεγάλη πίεση κατάφεραν με δύο τέρματα του Αντρέα Κώστα στο 36' και στο 37' να φέρουν το παιγνίδι στα ίσα.

Στη συνέχεια το Πανεπιστήμιο Κύπρου συνέχισε να χάνει απίστευτες ευκαιρίες, γεγονός το οποίο εκμεταλλεύτηκαν οι παίκτες του Πανεπιστημίου Fredrick για να πετύχουν εκείνοι ακόμη δύο τέρματα στο 46' και στο 50' με τους Ανδρέου και Τσαγγαρίδη, κάνοντας το τελικό 2-4, σκορ το οποίο τους κράτησε ζωντανούς για την κατάκτηση του τίτλου αφού στο  τελευταίο παιγνίδι απέναντι στο Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο το οποίο αποτελεί και το μεγάλο ντέρμπι της χρονιάς, χρειάζεται νίκη ή ισοπαλία.

Από την άλλη με νίκη του Τεχνολογικού Πανεπιστημίου θα σκαρφαλώσει στην κορυφή συνεπώς θα στεφθεί και  πρωταθλητής.

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΛΕΥΚΩΣΙΑΣ – ΕΥΡΩΠΑΙΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ 10-0 (5-0) 

Πάρτι τερμάτων παρακολουθήσαμε στο άλλο παιγνίδι αφού οι παίκτες του Πανεπιστημίου Λευκωσίας απελευθερωμένοι από το άγχος και βρίσκοντας απέναντι τους το αδιάφορο βαθμολογικά Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο, με 5 τέρματα  του Χ. Βασιλείου (3 στο πρώτο μέρος και 2 στο δεύτερο) κατάφερε να πάρει μια εύκολη νίκη και να εδραιωθεί στα ψηλά δώματα της βαθμολογίας αναμένοντας το τελευταίο παιγνίδι για την τελική του κατάταξη. Το παιγνίδι πέρα από τα πολλά τέρματα κινήθηκε σε γρήγορους ρυθμούς και οι παίκτες και των δύο ομάδων το απόλαυσαν προσφέροντας θέαμα και εντυπωσιακές φάσεις.