Χιτσκοκικό σενάριο και ο τίτλος στο UNIC

Close
Χιτσκοκικό σενάριο και ο τίτλος στο UNIC

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΛΕΥΚΩΣΙΑΣ – ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΚΥΠΡΟΥ 38-32

Την κατάκτηση του Πανεπιστημιακού Πρωταθλήματος πανηγυρίζει το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας στις γυναίκες αφού στο τελευταίο συγκλονιστικό και καθοριστικό παιγνίδι κατάφερε να περάσει και από το εμπόδιο του Πανεπιστημίου Κύπρου κερδίζοντας το με 38-32, σηκώνοντας ψηλά ακόμη ένα τρόπαιο. 

Το παιγνίδι άρχισε με τις δύο ομάδες να... «σπάνε» τα καλάθια αφού το άγχος και η αγωνία ήταν διάσπαρτα στον αγωνιστικό χώρο λόγω της σημασίας του παιγνιδιού. Το πρώτο καλάθι σημειώθηκε στα 4 σχεδόν λεπτά του Α δεκαλέπτου του οποίου η συνέχεια ανήκε στο Πανεπιστήμιο Λευκωσίας το οποίο προηγήθηκε με 9-2.

Η συνέχεια όμως ανήκε στο Πανεπιστήμιο Κύπρου, τα κορίτσια του οποίου ξεδιπλώνοντας μερικές εκπληκτικές αρετές, κατάφεραν με ένα επιμέρους 8-13 να πλησιάσουν τις αντιπάλους τους στο καλάθι (17-15) και να δώσουν νέο ενδιαφέρον στο παιγνίδι αφού το σκορ αυτό, ήταν και σκορ Α ημιχρόνου.

Το παιγνίδι είχε ανάψει για τα καλά και το τελικό σκορ της τρίτης περιόδου 23-23 μπορεί να περιγράψει με τα πλέον έντονα χρώματα το τι γινόταν στον αγωνιστικό χώρο σε άμυνα και επίθεση.

Η τελευταία παράσταση (βλέπε 4ο δεκάλεπτο) είχε Χιτσκοκικό σενάριο αφού οι δύο ομάδες ρίχτηκαν στην μάχη με μοναδικό στόχο την νίκη για διαφορετικούς λόγους… 

Όλα όμως πήραν τον δρόμο τους όταν Καλιάνου, Βασιλάκη και Ελευθεριάδου του Πανεπιστημίου Λευκωσίας, βρήκαν τα πατήματα τους, πέτυχαν τα απαιτούμενα καλάθια και κέρδισαν μεγάλες μάχες στα κρισιμότερα σημεία του αγώνα, χαρίζοντας στο πανεπιστήμιο τους ακόμη μία νίκη που ισοδυναμούσε με ακόμη ένα τίτλο τον οποίο και πανηγύρισαν δεόντως και δικαιολογημένα στο τέλος του αγώνα.

Το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας κατέκτησε ένα ακόμη Πανεπιστημιακό Τίτλο δίκαια σε ένα άκρως ανταγωνιστικό πρωτάθλημα Καλαθόσφαιρας Γυναικών 

ΤΕΛΙΚΗ ΚΑΤΑΤΑΞΗ

A/A    Πανεπιστημιακές ομάδες 
    Αγώνες    Νίκες     Ήττες     Πόντοι    Βαθμοί
1.        ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΛΕΥΚΩΣΙΑΣ    4    3    1    170-141    7
2.        ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ    4    2    2    175-184    6
3.        ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΚΥΠΡΟΥ    4    1    3    150-170    5

ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΟΥ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ