ΚΟΠΑ/Αναστέλλονται όλες οι Αθλητικές Διοργανώσεις

Close
ΚΟΠΑ/Αναστέλλονται όλες οι Αθλητικές Διοργανώσεις

Η Κυπριακή Ομοσπονδίας Πανεπιστημιακού Αθλητισμού ενημερώνει μετά τις τελευταίες εξελίξεις με τον Κορωνοϊό.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΚΟΠΑ

Ορμώμενοι από την έκταση που έχει λάβει η διάδοση του Κορωνοϊού σε Παγκόσμια Κλίμακα και από τη σχετική απόφαση που λήφθηκε από το Διεθνή Οργανισμό Υγείας ‎(World Health Organization, WHO), ο οποίος κρίνει την εν λόγω έξαρση του Κορωνοϊού ως Πανδημία, το Διοικητικό Συμβούλιο της Κυπριακής Ομοσπονδίας Πανεπιστημιακού Αθλητισμού (ΚΟΠΑ) ενημερώνει ότι αναστέλλονται όλες οι Αθλητικές Διοργανώσεις που βρίσκονται κάτω από την αιγίδα της ΚΟΠΑ μέχρι νεωτέρας. Ανάλογα με την εξέλιξη του θέματος το Διοικητικό Συμβούλιο θα αποφασίσει για την επανέναρξη των Πρωταθλημάτων.

Η αναβολή αγώνων επιτρέπεται σύμφωνα με τους «Περί Πρωταθλημάτων Γενικούς Κανονισμούς», Άρθρο 15 – Αναβολή Αγώνος:
(i) Σε περίπτωση απρόοπτου ή εξαιρετικού γεγονότος ή για λόγο δημοσίου συμφέροντος το οποίο κατά την κρίση του Διοικητικού Συμβουλίου καθιστά την αναβολή αναπόφευκτη ή επιβεβλημένη.

Η αναστολή των Πανεπιστημιακών Αγώνων κρίθηκε από το Συμβούλιο επιβεβλημένη, ως έκφραση εκδήλωσης της ομαδικής και ατομικής υπευθυνότητας του αθλητικού κόσμου των Πανεπιστημίων ώστε να συμβάλει στην ευρεία προσπάθεια που καταβάλλεται για απομόνωση και περιορισμό του Κορωνοϊού, σε συντονισμό με τα μέτρα που έλαβαν τα Πανεπιστήμια της Χώρας.

13/03/2020

ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΟΥ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ