"Μια από τις μεγαλύτερες προσωπικότητες"

Close
"Μια από τις μεγαλύτερες προσωπικότητες"

Συλλυπητήρια ανακοίνωση από την Κυπριακή Ομοσπονδία Πανεπιστημιακού Αθλητισμού για τον χαμό του Ντίνου Μιχαηλίδη:

"Με τεράστια λύπη και στεναχώρια πληροφορηθήκαμε το θάνατο του Ντίνου Μιχαηλίδη. Ενός εξαίρετου ανθρώπου και ίσως μιας από τις μεγαλύτερες προσωπικότητες στον κυπριακό αθλητισμό. Ο Ντίνος Μιχαηλίδης πρόσφερε τα μέγιστα και στο εκπαιδευτικό σύστημα, καθώς ήταν καθηγητής φυσικής αγωγής και αφυπηρέτησε με τον βαθμό διευθυντή σχολείων μέσης εκπαίδευσης. Μεγάλος υποστηρικτής της Ομοσπονδίας Πανεπιστημιακού Αθλητισμού αφού πάντα ήταν  θιασώτης του «Νους υγιής εν σώματι υγιεί» και έδινε μεγάλη σημασία στην εκπαίδευση παράλληλα με τον πρωταθλητισμό. Ο Ντίνος Μιχαηλίδης ήταν συνεχώς παρών και συνοδοιπόρος της ΚΟΠΑ και για αυτό θα τον θυμόμαστε και θα τον μνημονεύουμε πάντα.

Ο πρόεδρος Δρ. Μιχάλης Κρασιάς, ολόκληρο το Διοικητικό Συμβούλιο και το προσωπικό της ΚΟΠΑ εκφράζουν τα θερμά τους συλλυπητήρια στην σύζυγο του Τασούλα και στα παιδιά του Γιώργο και Νικολέττα καθώς και σε όλη την οικογένεια του εκλιπόντος. Το Δ.Σ της ΚΟΠΑ θα παρακαθήσει σε έκτακτή απογευματινή συνεδρία και  θα αποφασίσει για τις  περαιτέρω ενέργειες.

Το πλήρες βιογραφικό του:

Ο Ντίνος Μιχαηλίδης διετέλεσε Πρόεδρος της Κυπριακής Ολυμπιακής Επιτροπής (ΚΟΕ) για 4 ½ χρόνια (Ιούνιος 2016 – Οκτώβριος 2020) διαδεχόμενος τον αείμνηστο Ουράνιο Ιωαννίδη. Ήταν επίσης Πρόεδρος της Εθνικής Ολυμπιακής Ακαδημίας Κύπρου την περίοδο 2012-2020. Διετέλεσε διευθυντής της ΚΟΕ επί 12ετία (1985-1996) καθώς και κοσμήτορας της ΕΟΑΚ από τις ιδρύσεως το 1985 μέχρι το 1996. Σε ανώτατο διοικητικό επίπεδο διετέλεσε επίσης μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του ΚΟΑ (1988-1991), Πρόεδρος της Κυπριακής Ομοσπονδίας Καλαθόσφαιρας, Αντιπρόεδρος Ειδικών Ολυμπιακών Κύπρου, Μέλος του Δ.Σ. της ΚΟΕΑΣ, και Μέλος Δ.Σ.ΑΠΟΕΛ.

Στο διεθνή χώρο υπήρξε μεταξύ άλλων μέλος τεχνικής επιτροπής της Ευρωπαϊκής ένωσης Εθνικών Ολυμπιακών Επιτροπών Ευρώπης (1989-1996), Μέλος της τριμερούς διεθνούς επιτροπής που συνέταξε το καταστατικό των ΑΜΚΕ (Ελβετία 1985), και μέλος της τεχνικής επιτροπής της Διεθνούς Ένωσης Μεσογειακών Αγώνων (ΔΕΜΑ). Τον Οκτώβριο του 2021 η ΔΕΜΑ τον τίμησε με την ανώτατη τιμητική της διάκριση απονέμοντας του τον τίτλο «Order of Merit» σε αριθμό προσώπων για τις σπουδαίες υπηρεσίες στον αθλητισμό της Μεσογείου.
Γεννήθηκε στην Πάφο το 1944 και από πολύ νωρίς στράφηκε στην παιδεία και τον αθλητισμό. Φοίτησε στο Παγκύπριο Γυμνάσιο, και στην Εθνική Ακαδημία Σωματικής Αγωγής στην Αθήνα. Έλαβε μετεκπαίδευση με υποτροφία στο Western Michigan University (ΗΠΑ 1967-68) και στο Hungarian College of Physical Education (1974). Αφυπηρέτησε ως Διευθυντής Μέσης Εκπαίδευσης. Διακρίθηκε επίσης για την δημοσιογραφική και συγγραφική του δράση.

Ως αθλητής Στίβου, υπήρξε Παγκυπριονίκης, Πανελληνιονίκης και Βαλκανιoνίκης. Αρχηγός της Εθνικής Ελλάδος Στίβου, καλαθοσφαιριστής του ΑΠΟΕΛ και του Πανελληνίου, Πετοσφαιριστής των ιδίων συλλόγων και διεθνής με την Εθνική Κύπρου και την Εθνική Ελπίδων Ελλάδος.
Ως προπονητής Στίβου, ήταν προπονητής του ΓΣΠ, της Εθνικής Κύπρου και Εθνικός προπονητής ΣΕΓΑΣ (Εθνική Ελλάδος). Στα ομαδικά αθλήματα ήταν προπονητής καλαθόσφαιρας στο ΑΠΟΕΛ, την Ολυμπιάδα Νεαπόλεως και τον Κεραυνό Στροβόλου, και ποδοσφαίρου ως προπονητής-γυμναστής στο ΑΠΟΕΛ και την Εθνική Κύπρου. Ήταν επίσης ο προπονητής Πετόσφαιρας του ΑΠΟΕΛ το 1973.

Στις τιμητικές διακρίσεις που του απονεμήθηκαν ξεχωρίζουν η ανακήρυξη του ως Επίτιμο Μέλος της ΚΟΕ, πρεσβευτή Fair Play 2008-2009, το αριστείο της ΕΑΚ για προσφορά στον Αθλητισμό (1980), ο έπαινος Πανελληνίου Συνδέσμου αθλητικού Τύπου για την αθλητική επίδοση και το ήθος (1966), το μετάλλιο τιμής Πανελληνίου Γυμναστικού Συλλόγου για την πολλαπλή και πολύτιμη προσφορά στον Ελλαδικό αθλητισμό, και τιμητικές διακρίσεις από ΚΟΑ, ΚΟΕ και μεγάλο αριθμό αθλητικών Ομοσπονδιών, Συμβουλίων και άλλων φορέων. Τιμητικά επίσης ήταν μόνιμο μέλος Γ.Σ. ΠΑΓΚΥΠΡΙΑ".