"Ο Πανεπιστημιακός αθλητισμός μόνο καλά μπορεί να αποφέρει"

"Ο Πανεπιστημιακός αθλητισμός μόνο καλά μπορεί να αποφέρει"

Ένας από τους βασικούς συντελεστές της φετινής επιτυχίας του Frederick στο Πανεπιστημιακό πρωτάθλημα του φούτσαλ ήταν ο Μάκης Μιχαλίτσης. Ο τερματοφύλακας της ομάδας είχε θετικότατη παρουσία καθ’ όλη τη διάρκεια της σεζόν, ενώ στον τελευταίο αγώνα με το ΤΕΠΑΚ, κράτησε όρθια την ομάδα του εκεί που έπρεπε.

Ο νεαρός φοιτητής μιλώντας στο γραφείο Τύπου της ΚΟΠΑ σχολίασε τη φετινή κατάκτηση του πρωταθλήματος, μίλησε για το Πανεπιστήμιο του, αλλά και γενικότερα το πρωτάθλημα. Αναφέρθηκε στα θετικά που μπορεί να αποφέρει ο υγιής ανταγωνισμός, μίλησε για την ποιότητα του πρωταθλήματος, ενώ στο τέλος σχολίασε και πως ο Πανεπιστημιακός αθλητισμός βοηθάει τους νέους.

Πώς νιώθεις για άλλη μια κατάκτηση πρωταθλήματος στο φούτσαλ; «Σίγουρα είμαστε όλοι πολύ χαρούμενοι για την κατάκτηση του πρωταθλήματος, σε ένα άκρως ανταγωνιστικό φέτος πρωτάθλημα καταφέραμε να βγούμε πρωταθλητές. Όπως λένε κιόλας η αξία του αντιπάλου έδωσε ακόμα μεγαλύτερη σημασία στη νίκη μας καθώς το πρωτάθλημα κρίθηκε στο τελευταίο μεταξύ μας παιχνίδι με το ΤΕΠΑΚ επειδή καθ’ όλη τη διάρκεια του πρωταθλήματος ισοβαθμούσαμε. Εν τελεί καταφέραμε να κόψουμε πρώτοι το νήμα και να δώσουμε συνέχεια στην φοβερή περσινή πορεία που είχαμε».

Πώς ήταν η φετινή χρονιά; «Η φετινή χρονιά μπορεί να θεωρηθεί άκρως επιτυχημένη βγαλμένη μέσα από ένα όμορφο οικογενειακό κλίμα που έχει αναπτυχθεί εδώ και χρόνια στην ομάδα. Είμαστε μια ομάδα η οποία γνωριζόμαστε μεταξύ μας οι παίχτες και ο προπονητής οπότε δεν μας ήταν δύσκολο να δούμε νέα πράγματα, νέες τακτικές κλπ. Άλλωστε, ο σκοπός ήταν μέσα από τα παιχνίδια να περνούσαμε καλά, να το απολαμβάνουμε και τα αποτελέσματα θα ερχόντουσαν και νομίζω πως το καταφέραμε». 

Ποιο ήταν το κλειδί της επιτυχίας και που θεωρείς ότι κρίθηκε ο τίτλος; «Το Πανεπιστήμιο Frederick στο άθλημα του φούτσαλ διαχρονικά είχε μια εξαιρετικά ανταγωνιστική ομάδα. Τις προηγούμενες χρονιές σίγουρα βοηθούσε που υπήρχαν και παίκτες οι οποίοι έπαιζαν κιόλας σε ομάδες φούτσαλ οπότε με τις γνώσεις τους πάνω στο τακτικό κομμάτι μπορεί να βοηθούσαν κατά τη διάρκεια του αγώνα συμπαίκτες τους οι οποίοι ερχόντουσαν από το κλασσικό ποδόσφαιρο. Αυτή τη χρόνια δεν είχαμε αυτή την εμπειρία αλλά δεν φάνηκε κιόλας. Όπως είπα είμαστε μια ομάδα που έχει δουλέψει από προηγούμενες χρονιές οπότε παίχτες από το κλασσικό ποδόσφαιρο γνωρίζουν την φιλοσοφία του φούτσαλ. Για μένα, κάλλιστα θα μπορούσαν να σταθούν μέσα σε μια ομάδα φούτσαλ πρώτης κατηγορίας. Οπότε, θεωρώ πως το κλειδί της επιτυχίας προέρχεται από την δουλειά προηγούμενων χρόνων και όχι σε ένα πυροτέχνημα μιας χρονιάς».

Είδαμε ένα πρωτάθλημα με τρία Πανεπιστήμια (Παν. Λευκωσίας, Τεχνολογικό και Frederick) να διεκδικούν τον τίτλο μέχρι την τελευταία αγωνιστική. Ποιο είναι το σχόλιο σου για το φετινό πρωτάθλημα; «Οποίος παρακολουθούσε τις εξελίξεις σίγουρα θα μπορούσε να το χαρακτηρίσει ως ένα άκρως ανταγωνιστικό πρωτάθλημα. Παρότι, είναι ένα μίνι πρωτάθλημα λόγω συμμετοχής 5 ομάδων θα μπορούσαμε να χαρακτηρίσουμε την φετινή κούρσα σαν έναν μαραθώνιο χωρίς να έχει κάποια ομάδα πρωταγωνίστρια μέχρι να φτάσουμε στο τελευταίο παιχνίδι. Πολύ όμορφο και θετικό για τον πανεπιστημιακό αθλητισμό ότι κάποια παιχνίδια έγιναν με μεγάλη παρουσία κόσμου ακόμα και live μετάδοση αν θυμάμαι σωστά, μακάρι να το ξαναδούμε και όχι μόνο στο άθλημα του φούτσαλ αλλά γενικότερα. Μακάρι να βλέπουμε τόσο ανταγωνιστικά πρωταθλήματα κάθε χρόνο μόνο καλό μπορεί να αποφέρει αυτός ο υγιής ανταγωνισμός». 

Τι ξεχώρισες και τι κρατάς από τη φετινή σεζόν; «Αυτό που εγώ ξεχωρίζω είναι πως όλα τα πανεπιστήμια στο άθλημα του φούτσαλ μπαίνουν δυναμικά, υπάρχει τεράστιο ταλέντο που παράγοντες ομάδων θα μπορούσαν να εκμεταλλευτούν ώστε αυτό το άθλημα να αρχίσει να ανεβαίνει και πάλι. Μπορεί στο τέλος να κυριάρχησαν 3 ομάδες αλλά ακόμα και οι ομάδες στις χαμηλότερες θέσεις είτε δυσκόλεψαν, είτε έκοψαν βαθμούς από τους πρωτοπόρους. Εν τελεί αυτό που θα πρέπει να ξεχωρίσουμε είναι το ταλέντο του Κύπριου παίχτη που μπορεί να σταθεί άξιος πρωταγωνιστής».

Θεωρείς ότι ο Πανεπιστημιακός Αθλητισμός βοηθάει τους νέους που θέλουν να ασχολούνται με το φούτσαλ; «Ο πανεπιστημιακός αθλητισμός μόνο καλά μπορεί να αποφέρει στους νέους που θέλουν να ασχοληθούν με το φούτσαλ. Είναι άλλο κάποιος που του άρεσε είτε επειδή το παρακολούθησε, είτε επειδή έχει κάποιον φίλο που ασχολείται να τον πετάς στα βαθιά σε ομάδα πρώτης κατηγορίας και να του λες κολύμπα και άλλο να ξεκινάνε από τα βασικά, να μάθουν τι είναι το συγκεκριμένο άθλημα κανόνες, ιδιαιτερότητες, κλπ. Αυτό που ίσως θα έπρεπε να αλλάξει είναι οι ομάδες των πανεπιστημίων να παίζουν σε κλειστά γήπεδα. Καθώς, είναι διαφορετική η αίσθηση στο παρκέ το σταμάτημα, η έκρηξη, κλπ. Μπορεί σε κάποιον που δεν έχει ασχοληθεί να νομίζει πως δεν υπάρχει κάποια σημαντική διαφορά αλλά είναι μέχρι να το δοκιμάσει».

ςερςρεςερ