Πάμε για... τελικό πρωταθλήματος

Close
Πάμε για... τελικό πρωταθλήματος

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΚΥΠΡΟΥ -ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΛΕΥΚΩΣΙΑΣ  5-1

Εξαιρετικά μεγάλης βαθμολογικής σημασίας νίκη πέτυχε το Πανεπιστήμιο Κύπρου το οποίο μετά από μεγάλη εμφάνιση κατάφερε να κερδίσει τον αντίπαλο του με το ευρύ 5-1 αγκαλιάζοντας και τον τίτλο αφού απομένει μία ακόμη αγωνιστική για το τέλος και το τελευταίο παιγνίδι απέναντι στο Ευρωπαϊκό πανεπιστήμιο είναι αυτό που θα καθορίσει και τον πρωταθλητή.

Θυμίζουμε ότι στο πρώτο μεταξύ τους παιγνίδι κέρδισε το Ευρωπαϊκό πανεπιστήμιο με 7-2 και αντιλαμβάνεται κανείς τι θα γίνει σε αυτόν τον μεγάλο τελικό αφού μόνο έτσι μπορεί να χαρακτηρίσει κανείς αυτό το παιγνίδι. 

Στην συγκεκριμένο παιγνίδι το σκορ άνοιξε το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας που προηγήθηκε με 0-1, σκορ όμως που δεν κράτησε για πολύ αφού οι παίκτες του Πανεπιστημίου Κύπρου ισοφάρισαν σχεδόν άμεσα και πήραν μάλιστα προβάδισμα με 3-1, με τέρματα που σημειώθηκαν στο 36' και 40'.

Από εκεί και πέρα το Πανεπιστήμιο Κύπρου κυριάρχησε σε όλους τους τομείς και πετυχαίνοντας ακόμη δύο τέρματα στο 49' και στο 75' κατάφερε να ολοκληρώσει τον θρίαμβο του με το ευρύ και βαρύ για τους αντιπάλους σκορ 5-1 ξεφεύγοντας στην βαθμολογία με 12 βαθμούς 

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ FREDERICK – ΕΥΡΩΠΑΙΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ  3-1

Φωτιά στο πανεπιστημιακό πρωτάθλημα ποδοσφαίρου έβαλε το Frederick University με την νίκη του με 3-1 επί του επίδοξου πρωταθλητή όπως είναι το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο, μετά από ένα εκπληκτικό παιγνίδι με όλα τα χαρακτηριστικά του ντέρμπι.

Από το πρώτο λεπτό μέχρι και το τελευταίο, οι παίκτες και των δύο ομάδων απέδειξαν γιατί τα Πανεπιστημιακά Πρωταθλήματα αποτελούν την κορωνίδα του αθλητισμού αφού πέρα από οποιεσδήποτε σκοπιμότητες οι αθλητές μας αγωνίζονται για την νίκη που έρχεται μέσα από σκληρή και επίπονη προσπάθεια στον αγωνιστικό χώρο.

Το τελικό 3-1 διαμορφώθηκε στο Β μέρος του παιγνιδιού αφού στο  Α μέρος οι ομάδες ήταν ισόπαλες 1-1. Σε ένα Β μέρος όπου οι παίκτες του Frederick University κατάφεραν να εκμεταλλευτούν τα αμυντικά κενά των αντιπάλων και να πετύχουν δύο όμορφα γκολ αλλάζοντας τον... ρου του πρωταθλήματος. Ο τελευταίος αγώνας αποτελεί για το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο απέναντι στο Πανεπιστήμιο Κύπρου  μονόδρομο αφού μόνο με νίκη απέναντι του μπορεί να κατακτήσει το πρωτάθλημα, μία νίκη που είναι εφικτή αν λάβει κανείς υπόψιν ότι στο πρώτο παιγνίδι κέρδισε με το εκκωφαντικό 7-2.

Η συνέχεια σαφέστατα μέσα στον αγωνιστικό χώρο όπου το παιγνίδι θα κτυπήσει κόκκινο στην κλίμακα του ενδιαφέροντος αφού από το αποτέλεσμα κρίνεται ο τίτλος.

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

1    ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΚΥΠΡΟΥ    5    4    1    0    18-10    12
2    FREDERICK UNIVERSITY    5    3    2    0    10-11    9
3    ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ  5    3    2    0    14-9    9
4    ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΛΕΥΚΩΣΙΑΣ  5    0    5    0    3-15    0

ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΟΥ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ