Σπουδές και αθλητισμός πάνε μαζί

Σπουδές και αθλητισμός πάνε μαζί

Είμαι αθλητής και μόλις τελείωσα το σχολείο! Και τώρα τι; Τι να σπουδάσω;

Το συγκεκριμένο ερώτημα απασχολεί χιλιάδες νέους που δυσκολεύονται να επιλέξουν ποιον δρόμο να ακολουθήσουν και ποιο επάγγελμα να ακολουθήσουν, ειδικά όταν τα ενδιαφέροντα τους διαφέρουν από αυτών γύρω τους. 

Πώς να κάνεις τη σωστή επιλογή σπουδών

Το πρώτο βήμα που πρέπει να κάνεις για τη σωστή επιλογή σπουδών είναι να αποκτήσεις αυτογνωσία: να μάθεις ποιος είσαι, τι θέλεις και τι μπορείς να κάνεις! Να είσαι σίγουρος για τα ενδιαφέροντα, τις κλίσεις, τις προτιμήσεις, τα ταλέντα σου, διερευνώντας παράλληλα τις ικανότητες και τις δεξιότητές σου, για να μπορέσεις να ασχοληθείς με κάτι που σε ευχαριστεί.

 

unic sports

 

Το επόμενο βήμα, είναι να επιλέξεις το σωστό πανεπιστήμιο το οποίο θα στεγάσει την ανάγκη σου για γνώση και θα σε βοηθήσει κατάλληλα, προετοιμάζοντάς σε για την μετέπειτα επαγγελματική σου πορεία!

Εάν είσαι αθλητής ή έχεις κλίση στον αθλητισμό και το όνειρό σου είναι να ασχοληθείς επαγγελματικά με αυτό, τότε το UNIC έχει το κατάλληλο πρόγραμμα για σένα. 

Όταν πρωτο-εισήχθηκε, το πρόγραμμα Επιστήμης του Αθλητισμού αποτελούσε καινοτομία για τα κυπριακά δεδομένα τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, δίνοντας την ευκαιρία στους φοιτητές να αποκτήσουν ολοκληρωμένες θεωρητικές και πρακτικές γνώσεις. Το πρόγραμμα προσφέρεται σε πτυχιακό, αλλά και σε μεταπτυχιακό και διδακτορικό επίπεδο, δίνοντας την ευκαιρία στους φοιτητές να παρακολουθήσουν και να συμμετάσχουν σε ερευνητικές δραστηριότητες κατά τη διάρκεια των σπουδών τους. 

Αναγνωρίζοντας τις ανάγκες του απαιτητικού προγράμματος των επαγγελματιών αθλητών, αλλά και των φοιτητών που κατοικούν σε άλλες πόλεις εκτός Λευκωσίας, το πρόγραμμα προσφέρει διάφορες επιλογές μαθημάτων, δίνοντας στους φοιτητές τη δυνατότητα ευέλικτης διαχείρισης του χρόνου τους.

Αξίζει να αναφερθεί ότι ορισμένοι από τους φοιτητές οι οποίοι συμμετείχαν στο πρόγραμμα και είναι πετυχημένοι αθλητές, είναι ο διεθνής ποδοσφαιριστής μας Πιέρος Σωτηρίου, ο Ανδρέας Καριόλου, επαγγελματίας ιστιοπλόος, με 4 συμμετοχές σε Ολυμπιακούς Αγώνες και η Άντρια Κυρκίνη, επαγγελματίας ποδοσφαιρίστρια, μέλος της Εθνικής Γυναικών Κύπρου.

 

ufit

ufit2

 

Ακόμη, στο πλαίσιο της φοίτησής τους, οι φοιτητές, έχουν πρόσβαση στο υπερσύγχρονο γυμναστήριο του Πανεπιστημίου, UFIT Fitness Centre, το οποίο διαθέτει εξοπλισμό τελευταίας τεχνολογίας, όπως το πρωτοποριακό μηχάνημα εκγύμνασης Ikaros Virtual Reality, με το οποίο οι χρήστες μπορούν να γυμναστούν εντός μιας… εικονικής πραγματικότητας. Συνεργάζεται επίσης με την εταιρεία Under Armour, στο πλαίσιο της οποίας προσφέρει στους φοιτητές την ευκαιρία να συμμετάσχουν στις “Under Armour Challenges”, αθλητικές συμμετοχές που απαιτούν γερή προετοιμασία.

Το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας διαθέτει επίσης ένα πλήρως εξοπλισμένο εργαστήριο εργοφυσιολογίας, το οποίο προσφέρει υπηρεσίες σε επαγγελματικές ομάδες. Επιπλέον, με την αποφοίτησή τους οι φοιτητές, μπορούν εύκολα και γρήγορα να εργοδοτηθούν σε ποδοσφαιρικές ομάδες, αθλητικούς συλλόγους, εθνικές ομοσπονδίες αλλά και ως professional trainers σε κέντρα άθλησης και υγείας!

Ακόμα ένα δυνατό χαρτί του προγράμματος του UNIC είναι πως προσφέρει υποτροφίες σε συνεργασία με τον ΠΑ.Σ.Π, δίνοντας την ευκαιρία σε ταλαντούχους αθλητές να ακολουθήσουν το όνειρό τους! 

Βρείτε περισσότερες πληροφορίες για το πρόγραμμα εδώ.