Τι έγινε στο Πανεπιστημιακό πρωτάθλημα σάμπο

Τι έγινε στο Πανεπιστημιακό πρωτάθλημα σάμπο

Με απόλυτη επιτυχία, επέστρεψε μετά τον κορωνοϊό και το Πανεπιστημιακό πρωτάθλημα σάμπο. Η διοργάνωση διεξήχθη την περασμένη εβδομάδα, με τον γενικό γραμματέα της ομοσπονδίας σάμπο, Χριστίνο Σταυρίδη να είναι πλήρως ικανοποιημένος από τη διοργάνωση.

«Προσπαθήσαμε πέρσι να κάνουμε το τουρνουά μετά τον κορωνοϊό, αλλά δεν είχαμε αρκετό ενδιαφέρον. Φέτος είδαμε ιδιαίτερο ενδιαφέρον κυρίως από το Πανεπιστήμιο Κύπρου, κρατήσαμε τον πυρήνα μας σταθερό σε θέματα αθλητών. Είχαμε 18 συμμετοχές, 16 από το Πανεπιστήμιο Κύπρου, 1 από το Ευρωπαϊκό και 1 από το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας. Οι πλείστοι είναι νεοεισερχόμενοι αθλητές και είχαμε δυνατά ματσαρίσματα. Όλες οι κατηγορίες που δημιουργήθηκαν είχαν τουλάχιστον 3 αγώνες», είπε στο γραφείο Τύπου της ΚΟΠΑ, ο προπονητής των φοιτητικών ομίλων του Πανεπιστημίου Κύπρου. «Όλοι έφυγαν με θετικές εντυπώσεις. Είχε μαζευτεί και ο κόσμος στο πάνω μέρος του γηπέδου. Το ενδιαφέρον κρατήθηκε αμείωτο μέχρι το τέλος. Οι αθλητές και οι θεατές έφυγαν ευχαριστημένοι», συνέχισε ο Σταυρίδης.

«Το σάμπο επέστρεψε δυναμικά. Θέλουμε να δυναμώσουμε, να γίνει ξανά ένα καθιερωμένο άθλημα και να φθάσουμε τους αριθμούς που είχαμε όταν κάναμε το Παγκόσμιο πρωτάθλημα το 2016. Βάζουμε στόχο από τώρα να γίνουμε πιο δυνατοί. Θα συναντηθούμε με τα υπόλοιπα Πανεπιστήμια με στόχο να υπάρχει μεγαλύτερο ενδιαφέρον. Χρειαζόμαστε χώρο με ανάλογο τάπητα για να γίνονται και οι προπονήσεις», σημείωσε στο τέλος, στέλνοντας μήνυμα για ακόμη πιο δυναμική παρουσία στα επόμενα χρόνια.

Συμμετοχές και μετάλλια

Στην κατηγορία των ανδρών 64 κιλών και κάτω, πρώτος κατετάγη ο Γιάννης Πολυδώρου και ακολούθησαν οι Ανδρέας Χαραλάμπους και Σπύρος Μακρή. Στα -79 κιλά ανδρών, πρώτος ο Ανδρέας Μαρίνου, δεύτερος ο Ειρηνέος Κωνσταντίνου, τρίτος ο Ηλίας Τέστα (Ευρωπαϊκό) και τέταρτος ο Σολομώντας Σολομώντος. Στα -88 κιλά ανδρών είχαμε πέντε συμμετοχές. Χρυσός ο Ανδρέας Σάββα, δεύτερος ο Σίμος Παρπούνας, τρίτοι οι Αναστάσης Χατζήκυριακου και Βαλέριος Τσούρνος, ενώ τέταρτος κατετάγη ο Παναγιώτης Δημητρίου. Στα -98 κιλά ανδρών, ο Βασίλειος Αποστολακούδης του Πανεπιστήμιου Λευκωσίας πήρε χρυσό μετάλλιο και ακολούθησαν οι Ανδρόνικος Γρηγορίου και Αντώνης Βρυωνίδης. Στις γυναίκες -59 κιλά, η Μαρία Ορφανού κατετάγη πρώτη και ακολούθησαν Βανέσα Βασίλεβα και Ελένη Γαβριήλ.

Πρώτο το Πανεπιστήμιο Κύπρου με 11 μετάλλια (3 χρυσά, 4 ασημένια, 4 αργυρά). Ακολούθησε το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας με 1 μετάλλιο (χρυσό) και ένα το Ευρωπαϊκό με 1 μετάλλιο (αργυρό).

Κυπριακή Ομοσπονδία Πανεπιστημιακού Αθλητισμού