Τι έγινε στο πρωτάθλημα τένις

Τι έγινε στο πρωτάθλημα τένις

Με αμείωτο το ενδιαφέρον συνεχίστηκε το Πανεπιστημιακό πρωτάθλημα αντισφαίρισης μέσα στα πλαίσια των Πανεπιστημιακών πρωταθλημάτων και αυτή την φορά στα court αντιμέτωποι βρέθηκαν οι αθλητές των Πανεπιστημίων Λευκωσίας και Ευρωπαϊκού.

Ο Ιάσων Μαυρίας του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου αντιμετώπισε πρώτος τον Samer Chalhoub ο οποίος έδειξε από την αρχή να είναι σε μεγάλη μέρα καταφέρνοντας να κερδίσει με εντυπωσιακό τρόπο το πρώτο σετ με 6-1. Η συνέχεια ήταν λίγο πολύ επανάληψη του πρώτου σετ αφού ο Ιάσωνας συνέχισε με τους ίδιους ψηλούς ρυθμούς αφαιρώντας από τον αντίπαλο του το δικαίωμα να διεκδικήσει κάτι καλύτερο και παρά την προσπάθεια που κατέβαλε ο Samer για να αντιδράσει βάζοντας δύσκολα στον αντίπαλο του. Το τελικό 6-2 στο δεύτερο σετ  χάρισε την πρώτη νίκη στην ομάδα του Ευρωπαϊκού πριν μπει στον αγωνιστικό χώρο το δεύτερο ζευγάρι.

Το δεύτερο ζευγάρι Δημήτρης Αναγνωστόπουλος του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου και Lucas Tomic του Πανεπιστημίου Λευκωσίας μπήκαν στον αγωνιστικό χώρο με μεγάλη διάθεση γεγονός που φάνηκε και στην διακύμανση του σκορ προσφέροντας εντυπωσιακό θέαμα και σασπένς. Το πρώτο σετ κέρδισε ο Δημήτρης Αναγνωστόπουλος με 6-3 για να ισοφαρίσει όμως τον αγώνα ο Lucas Tomic αφού κέρδισε τον αντίπαλο του εντυπωσιακά και μετά από ένα εκπληκτικό παιγνίδι με 4-6 κάνοντας την ανατροπή. Το 1-1 οδήγησε τους δύο παίκτες σε τρίτο σετ στο οποίο παρακολουθήσαμε ακόμη ένα πραγματικά μεγάλο ντέρμπι ανάμεσα σε δύο παίκτες οι οποίοι με περίτεχνες ενέργειες μας κράτησαν σε αγωνία μέχρι και το τέλος του παιγνιδιού και το οποίο κρίθηκε στις λεπτομέρειες. Τελικός νικητής ο Δημήτρης Αναγνωστόπουλος με 6-4 ο οποίος χάρισε και την νίκη στο Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο με 2-1 και συνάμα την πρόκριση του Πανεπιστημίου του στον τελικό όπου εκεί αναμένεται να συναντήσει το Πανεπιστήμιο Κύπρου.

Η συνέχεια αναμένεται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον και φυσικά όλα θα κριθούν μέσα στον αγωνιστικό χώρο όπου προβλέπεται να γίνει μεγάλη μάχη για την τελική επικράτηση.