ΥΠΟΥΡΓΟΣ/"Καλώ όλο τον κόσμο να συμμορφωθεί πλήρως με τα διατάγματα"

Close
ΥΠΟΥΡΓΟΣ/"Καλώ όλο τον κόσμο να συμμορφωθεί πλήρως με τα διατάγματα"

Ο Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημόσια Τάξης Γιώργος Σαββίδης κάλεσε όλους όπως συμμορφωθούν πλήρως με τα διατάγματα, σημειώνοντας παράλληλα ότι έχουμε όλοι υποχρέωση να ακολουθούμε πιστά τις οδηγίες, για να βοηθήσουμε τον περιορισμό της εξάπλωσης του ιού.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείου Δικαιοσύνης, την οποία μεταδίδει το ΓΤΠ, ο κ. Σαββίδης προέβηκε σε δηλώσεις στο πλαίσιο επίσκεψής του το Σάββατο στην Αστυνομική Διεύθυνση Λεμεσού.

«Θεώρησα σωστό, παρά το ότι βρίσκομαι σε συνεχή επαφή με την ηγεσία της Αστυνομίας, να επισκεφθώ επί τόπου την Αστυνομική Διεύθυνση Λεμεσού, για να ενημερωθώ από τους υπευθύνους για τους ελέγχους που διενεργούνται για συμμόρφωση με τα διατάγματα που έχει εκδώσει το Υπουργείο Υγείας», είπε.

Είναι πολύ σημαντικό, πρόσθεσε, «να αντιληφθούμε όλοι ότι δεν σηκώνει μαγκιές, ούτε σηκώνει να αγνοούμε τα διατάγματα που εκδίδονται, γιατί ο εχθρός είναι ύπουλος και επικίνδυνος».

«Έχουμε όλοι υποχρέωση να ακολουθούμε πιστά τις οδηγίες, για να βοηθήσουμε τον περιορισμό της εξάπλωσης του ιού», τόνισε.

Μέχρι σήμερα, συνέχισε ο Υπουργός Δικαιοσύνης, η Αστυνομία έχει διενεργήσει 6.201 ελέγχους για συμμόρφωση με τα διατάγματα που έχει εκδώσει το Υπουργείο Υγείας και έχουν γίνει 12 καταγγελίες.

Υπενθύμισε ότι παραβίαση των διαταγμάτων του Υπουργού Υγείας επιφέρει και ποινή φυλάκισης και πρόστιμο. Ο σκοπός, είπε, δεν είναι να τιμωρήσουμε όμως πρώτιστη υποχρέωσή μας είναι να προστατεύσουμε την κοινωνία.

«Γι’ αυτό καλώ όλο τον κόσμο να συμμορφωθεί πλήρως με τα διατάγματα, να μένουμε σπίτι και να βοηθήσουμε όλοι ώστε να περιορίσουμε την εξάπλωση του ιού», ανέφερε. 

(ΚΥΠΕ)