Η ΕΑΚ βραβεύει τους κορυφαίους του 2020!

Η ΕΑΚ βραβεύει τους κορυφαίους του 2020!

Την Πέμπτη 8 Απριλίου 2021 στις 19:30 στο Δημοτικό Θέατρο Λευκωσίας διεξάγεται η 48η Γιορτή των Αρίστων

Έφθασε η ώρα για τη μεγάλη γιορτή του αθλητισμού! Ήρθε η στιγμή για τη βράβευση των κορυφαίων του κυπριακού αθλητισμού για το 2020. Την Πέμπτη 8 Απριλίου 2021, στις 19:30, θα πραγματοποιηθεί η 48η Γιορτή των Αρίστων, που διοργανώνεται από την Ένωση Αθλητικογράφων Κύπρου (ΕΑΚ) από το 1974 και βρίσκεται από την αιγίδα του Κυπριακού Οργανισμού Αθλητισμού (ΚΟΑ).

Ψάχνεις δυνατό cash out, ανταγωνιστικές προσφορές ή μήπως την πιο εξελιγμένη ιστοσελίδα; Παίξε στην Parimatch!

Η φετινή Γιορτή των Αρίστων θα διεξαχθεί στο Δημοτικό Θέατρο Λευκωσίας, με λιγοστούς προσκεκλημένους, λόγω των υγειονομικών περιορισμών, με κοινωνικές αποστάσεις και μάσκες. Οι περισσότερες απονομές, μάλιστα, έλαβαν ήδη χώρα μέσω video τις προηγούμενες μέρες, με την τελετή να έχει έτσι ένα υβριδικό χαρακτήρα, ζωντανής μετάδοσης και χρήσης βίντεο.

Η τηλεοπτική μετάδοση
Η 48η Γιορτή των Αρίστων θα μεταδίδεται ζωντανά από το κανάλι Cytavision Sports 1 HD, ενώ θα προβληθεί δωρεάν και μέσω της υπηρεσίας CytavisionGo (https://www.cyta.com.cy/tv-pay-per-view). Όσοι θελήσουν να παρακολουθήσουν την τελετή από το CytavisionGo, θα πρέπει να κάνουν εγγραφή δημιουργώντας λογαριασμό στο https://ott.cytavision.com.cy/EPG/WEBTV/index.html#!/register. Σημειώστε ότι υπάρχει «χρέωση» €1 κατά την εγγραφή στην υπηρεσία, με το ποσό ακολούθως να επιστρέφεται.

Οι υποψήφιοι για το 2020
Όπως αποτυπώνεται και στο σλόγκαν της Γιορτής «Let’s Restart! Ο Αθλητισμός, όχημα για επανεκκίνηση της κοινωνίας!», ο αθλητισμός έδειξε το δρόμο στην κοινωνία και παρά τα προβλήματα, οι αθλητές και αθλήτριες επανήλθαν μετά τους μήνες που ακολούθησαν του ξεσπάσματος της πανδημίας.

Πιο κάτω ακολουθούν με αλφαβητική σειρά οι κορυφαίοι αθλητές, αθλήτριες και ομάδες όπως έχουν ψηφιστεί από τα μέλη της ΕΑΚ. Οι νικητές θα ανακοινωθούν στη διάρκεια της Γιορτής.

Αθλητές: Ιούλιος Αργυρού (χάντμπολ), Γιώργος Αχιλλέως (σκοποβολή), Παύλος Κοντίδης (ιστιοπλοΐα), Σάιμον Μιχαήλ (μπάσκετ), Πέτρος Χρυσοχός (τένις).
Αθλήτριες: Κάλια Αντωνίου (κολύμβηση), Σοφία Ασβεστά (τζούντο), Κατερίνα Ζακχαίου (βόλεϊ), Ανδρονίκη Λαδά (στίβος), Κωνσταντίνα Νικολάου (σκοποβολή).
Ομάδες Ανδρών: Ανόρθωση (χάντμπολ), Κεραυνός (μπάσκετ), Ομόνοια (ποδόσφαιρο). 
Ομάδες Γυναικών: ΑΕΛ (μπάσκετ), Απόλλων Ladies (ποδόσφαιρο), Ε.Ν. Αθηένου (χάντμπολ).

Ποδοσφαιρικά Έπαθλα Cytavision
Τα ποδοσφαιρικά βραβεία Cytavision θα δοθούν για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά. Ήταν μια καινοτομία που εισάχθηκε από την περσινή Γιορτή, και αντί της καλύτερης άμυνας και επίθεσης του περσινού πρωταθλήματος, βραβεύονται πλέον ο πολυτιμότερος ποδοσφαιριστής και η πολυτιμότερη ποδοσφαιρίστρια του έτους. Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης θα τιμηθεί και η κορυφαία ενδεκάδα της χρονιάς για το 2020, ενώ θα δοθεί το ιστορικό Χρυσό Παπούτσι της ΕΑΚ. Σημειώνεται ότι οι πολυτιμότεροι, αλλά και η ενδεκάδα αναδείχθηκαν μέσα από τις ψήφους των αθλητικών συντακτών και στελεχών της Cytavision.

Τα Έπαθλα της ΕΑΚ
Στην τελετή, θα τιμηθούν άτομα και σύνολα για την προσφορά τους στον κυπριακό αθλητισμό. Μεταξύ άλλων, θα δοθούν τα Έπαθλα ΟΠΑΠ «Ήθους & Προσφοράς», «Στέλιος Κυριακίδης» και «Μακρόχρονης και Εξαίρετης Προσφοράς, τα Έπαθλα Unicars «Μηχανοκίνητου Αθλητισμού» και «Special Olympics», το Έπαθλο Bank of Cyprus «Ανερχόμενο Ταλέντο», το Έπαθλο Hercules «Κορυφαίου παρά-αθλητή», Το Έπαθλο «Μαριάννα Ζαχαριάδη» του ΚΟΑ, καθώς και τιμητικές διακρίσεις. Θα τιμηθεί επίσης ο Ντίνος Μιχαηλίδης για τη συνολική του προσφορά και η Άντρη Ελευθερίου για την κοινωνική της δράση.

Οι χορηγοί και υποστηρικτές
Η Γιορτή των Αρίστων της ΕΑΚ βρίσκεται υπό την αιγίδα του Κυπριακού Οργανισμού Αθλητισμού (ΚΟΑ). Μέγας Χορηγός της εκδήλωσης και της ΕΑΚ είναι η ΟΠΑΠ Κύπρου. Χρυσοί Χορηγοί της ΕΑΚ είναι η Cytavision, η UNICARS και η Τράπεζα Κύπρου.

Αθλοθέτης των επάθλων είναι η εταιρεία HERCULES. Χορηγός Ζωντανής Μετάδοσης της 48ης Γιορτής Αρίστων η Cytavision. Χορηγός φιλοξενίας το Υπουργείο Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας. Χορηγοί της ΕΑΚ είναι οι CNP CYPRIALIFE και Psaltis Auto Parts και Eneos Motor Oil. Την καταμέτρηση των ψήφων των Αρίστων πραγματοποίησε το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας. Την τεχνική υποστήριξη παρείχε η EVENTPRO.