ΚΥΠΡΟΣ/113 νέα περιστατικά

ΚΥΠΡΟΣ/113 νέα περιστατικά

Το Υπουργείο Υγείας ενημερώνει ότι, σύμφωνα με ενημέρωση που έλαβε σήμερα η Μονάδα Επιδημιολογικής Επιτήρησης από συμβαλλόμενα εργαστήρια, από σύνολο 3,122 εργαστηριακών διαγνώσεων εντοπίστηκαν 113 νέα περιστατικά της νόσου COVID-19.

Αναλυτικά, τα σημερινά κρούσματα προέκυψαν ως ακολούθως:

Από 530 δείγματα που λήφθηκαν μέσω της διαδικασίας της ιχνηλάτησης των επαφών ήδη επιβεβαιωμένων κρουσμάτων, εντοπίστηκαν 35 κρούσματα.
Από 1,062 δείγματα που λήφθηκαν μέσω ιδιωτικής πρωτοβουλίας, εντοπίστηκαν 49 κρούσματα.
Από 132 δείγματα που λήφθηκαν από τα Μικροβιολογικά Εργαστήρια των Γενικών Νοσοκομείων, εντοπίστηκαν 13 κρούσματα.
Από 689 δείγματα που λήφθηκαν στο πλαίσιο ελέγχου επιβατών και επαναπατρισθέντων, εντοπίστηκαν 4 κρούσματα.
Από 329 δείγματα που λήφθηκαν στο πλαίσιο του προγράμματος ελέγχου μαθητών, εκπαιδευτικών και προσωπικού σχολικών μονάδων, ολοκληρώθηκαν 12 εργαστηριακές εξετάσεις.

Επιπλέον, διεκπεραιώθηκαν 380 εργαστηριακές εξετάσεις από δείγματα που λήφθηκαν στο πλαίσιο του προγράμματος παραπομπών από Προσωπικούς Ιατρούς και ελέγχου ειδικών ομάδων μέσω των Ιατρείων Δημόσιας Υγείας, χωρίς τον εντοπισμό κρούσματος.

Συνεπώς και με βάση τα μέχρι τώρα δεδομένα, ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται στα 3,930.

Επιπρόσθετα, στο Γενικό Νοσοκομείο Αμμοχώστου νοσηλεύονται 26 άτομα θετικά στον ιό SARS-CoV-2, εκ των οποίων τα πέντε στη Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας. Επιπλέον, στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας τέσσερις ασθενείς, ενώ άλλα οκτώ άτομα νοσηλεύονται σε θάλαμο COVID-19.