Αναστάτωση σε σχολείο στη Λεμεσό/Θετικοί και μετά... αρνητικοί

Close
Αναστάτωση σε σχολείο στη Λεμεσό/Θετικοί και μετά... αρνητικοί

Αντέδρασαν μαθητές οι οποίοι εντοπίστηκαν αρχικά θετικοί και στην συνέχεια αρνητικοί

Εκτός των τάξεων τους έμειναν σήμερα οι μαθητές της Γ’ Λυκείου Αγίου Ιωάννη, στη Λεμεσό, μετά από αναστάτωση που προκάλεσαν τα αποτελέσματα rapid test στα οποία υποβλήθηκαν. Περίπου 40 με 50 τεστ, μαθητών και καθηγητών, ήταν θετικά ενώ σε επαναληπτικό έλεγχο ήταν αρνητικά.  

Το περιστατικό καταγράφηκε το πρωί, ανέφερε στο ΚΥΠΕ ο Πρόεδρος της Σχολικής Εφορείας Λεμεσού, Ντίνος Έλληνας, ο οποίος είπε πως, σύμφωνα με την ενημέρωση που έτυχε από τη διεύθυνση του σχολείου, μεγάλος αριθμός μαθητών και καθηγητών, εντοπίστηκαν θετικοί στον κορωνοϊό.
 
Εξάλλου οι μαθητές, όπως ανέφεραν σε δηλώσεις τους στα ΜΜΕ, ενημέρωσαν τις οικογένειες τους και η αναστάτωση που προκλήθηκε ήταν μεγάλη, ενώ μετά από επαναληπτικό έλεγχο διαπιστώθηκε πως δεν υπήρχε θετικό περιστατικό στο σχολείο.

Ως ένδειξη διαμαρτυρίας για το περιστατικό, οι μαθητές της Γ’ Λυκείου παρέμειναν εκτός των τάξεων τους, ενώ ρίφθηκαν στο χώρο του γηπέδου καπνογόνα και κλήθηκε αστυνομική δύναμη.  

Πάντως οι μαθητές διευκρίνισαν ότι τα καπνογόνα δεν σχετίζονται με το περιστατικό αλλά αποτελεί έθιμο τους για την Τσικνοπέμπτη.

Πηγή: ΚΥΠΕ