Πρόσφυγες ΚΑΙ στην Κύπρο!

Πρόσφυγες ΚΑΙ στην Κύπρο!

ΕΠΙΣΤΟΛΗ από αναγνώστη της ιστοσελίδας μας. Αναφέρεται στη χθεσινή μέρα η οποία ήταν αφιερωμένη στους πρόσφυγες του πλανήτη.

Parimatch: Παίξε στην Parimatch με Cashout, Cyberfootball, 100% bonus εγγραφής, Livestreaming και πολλές άλλες προσφορές

Η Παγκόσμια Ημέρα Προσφύγων καθιερώθηκε με απόφαση της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ στις 4 Δεκεμβρίου 2000 και τιμάται κάθε χρόνο στις 20 Ιουνίου.

Χθες είχαμε την μέρα η οποία είναι αφιερωμένη στους πρόσφυγες. 

Το διεθνές δίκαιο ορίζει ότι πρόσφυγες είναι οι άνθρωποι που δεν μπορούν ή δε θέλουν να επιστρέψουν στις χώρες τους εξαιτίας βάσιμου φόβου δίωξης, με βάση τη φυλή, το θρήσκευμα, τις πολιτικές τους πεποιθήσεις, την εθνικότητά τους ή τη συμμετοχή τους σε μια ιδιαίτερη κοινωνική ομάδα.

Ο αριθμός των εκτοπισμένων φτάνει τα 79,5 εκατομμύρια στα τέλη του 2019. Ανάμεσα σε αυτούς 200 χιλιάδες Ελληνοκύπριοι. Συμπαράσταση σε όλους τους πρόσφυγες του πλανήτη αλλά ας μην ξεχνάμε πως θύματα είναι και χιλιάδες συμπατριώτες μας εδώ και 46 χρόνια.

Ας μην ξεχνάμε πως η Ανόρθωση και η Νέα Σαλαμίνα δεν αγωνίζονται στην Αμμόχωστο. Ο Εθνικός δεν παίζει στην δική του έδρα στην Άχνα. Η ΠΑΕΕΚ δεν παίζει στην Κερύνεια. Ο Διγενής δεν έχει πλέον έδρα την Μόρφου, ο ΑΣΙΛ την Λύση, ο Ηρακλής τον Γερόλακκο, ο Εθνικός την Άσσια, η ΑΕΚ την Κυθραία.

Αναγκαστικός εκτοπισμός, ξεριζωμός= ΠΡΟΣΦΥΓΙΑ. Η Κύπρος είναι ένα από τα θύματα. Ας μην μας διαφεύγει.

Μ.Φ

ςςς