Από ντελιβεράς και χωρίς πτυχίο, στη λίστα με τους πιο πλούσιους ανθρώπους

Από ντελιβεράς και χωρίς πτυχίο, στη λίστα με τους πιο πλούσιους ανθρώπους

Πριν από μια δεκαετία ο Μπεν Φράνσις είχε παρατήσει το Πανεπιστήμιο και εργαζόταν ως ντελιβεράς της Pizza Hut, όμως τώρα η επιχείρησή του αξίζει 1,1 δισ. δολάρια και είναι 184ος στη φετινή λίστα των Sunday Times με τους πλουσιότερους ανθρώπους.

Αφού εγκατέλειψε το Πανεπιστήμιο Άστον στο Μπέρνιγχαμ της Αγγλίας, ο Φράνσις έγινε συνιδρυτής της εταιρείας αθλητικών ειδών Gymshark και από τότε η ζωή του άλλαξε ριζικά, καθώς ο 30χρονος την μετέτρεψε σε μια άκρως κερδοφόρα επιχείρηση, ενώ η περιουσία του έχει εκτιναχθεί και είναι τριπλάσια από εκείνη του διάσημου τραγουδιστή Ed Sheeran (Εντ Σίραν).

Μιλώντας στους The Sunday Times, ο Φράνσις στάθηκε σε μερικά από τα σημαντικότερα ορόσημα της Gymshark, συμπεριλαμβανομένης της επίτευξης του unicorn status το 2020, δηλαδή, όταν μια εταιρεία φθάνει σε κεφαλαιοποίηση τουλάχιστον 1 δισ. δολαρίων, «χωρίς προηγούμενη χρηματοδότηση». Υπογράμμισε, δε, ότι η εταιρεία του είχε επεκταθεί και στις ΗΠΑ, όπου τώρα απασχολεί περισσότερους από 100 υπαλλήλους στις εγκαταστάσεις της στο Ντένβερ.

Μάλιστα, δεν δίστασε να αποκαλύψει πως η Gymshark ήταν η έβδομη απόπειρά του να δημιουργήσει μια επιτυχημένη επιχείρηση. Ο Φράνσις μαζί με τον συνιδρυτή της βρετανικής εταιρείας και φίλο του από τη σχολή, Λιούις Μόργκαν έβαλαν όσα χρήματα είχαν για να εξασφαλίσουν ένα περίπτερο στην Έκθεση BodyPower Expo το 2013. Από κοινού έβγαλαν περίπου 300 λίρες εκείνη την ημέρα, όμως η έκθεση αποτέλεσε την «σπίθα» για την «ανάφλεξη» της Gymshark, καθώς έκτοτε οι πωλήσεις της εκτοξεύθηκαν.

Χαρακτηριστικά, για τα μεγέθη της εποχής, έκαναν ξαφνικά πωλήσεις 30.000 λιρών μέσα σε μόλις 30 λεπτά και συνειδητοποίησαν ότι θα μπορούσε συμβεί κάτι μεγάλο. Η εταιρία τους έχει πλέον περισσότερους από έξι εκατ. ακολούθους στο Instagram. Αξίζει, τέλος, να σημειωθεί πως ο συνιδρυτής της Gymshark έλαβε επίσης το βρετανικό παράσημο MBE (Member of the British Empire) νωρίτερα φέτος για τις υπηρεσίες του στo επιχειρείν.

Πηγή: Insider.gr