Εδώ και μερικές βδομάδες έχουν αλλάξει τα πάντα στην ζωή όλων μας. Το σενάριο επιστημονικής φαντασίας που ζούμε προκαλεί αμέτρητα προβλήματα, σε άλλους μεγαλύτερα και σε άλλους μικρότερα.
Και αν σταμάτησε η μπάλα και ο αθλητισμός γενικότερα, μπορεί να μας έχει προκαλέσει σύνδρομο... στέρησης, όμως, κακά τα ψέμματα, αυτό είναι το λιγότερο που θα σκεφτούμε. Υπάρχουν πολλές κατηγορίες συνανθρώπων μας που έχουν να αντιμετωπίσουν πραγματικά προβλήματα και που η πανδημία τους δυσκολεύει ακόμα περισσότερο από τους υπόλοιπους που απλά πρέπει να μείνουμε σπίτι, παρέα με τους δικούς μας ανθρώπους.
Μια από αυτές τις ομάδες είναι οι φοιτητές. Προκάλεσαν μεγάλη συζήτηση και αντιδράσεις οι αποφάσεις της Κυβέρνησης για τον επαναπατρισμό τους ή όχι. Όλοι, πάντως, συμφωνούμε πως οποιαδήποτε κίνηση για να βοηθηθούν οι σπουδαστές μας - και ειδικά όσοι είναι μόνοι στο εξωτερικό - είναι σημαντική. Σε αυτό το πλαίσιο, η Τράπεζα Κύπρου έχει αποφασίσει πως μέχρι τις 31 Μαΐου θα υπάρχει μηδενική χρέωση στις συναλλαγές με την κάρτα "18-25", την οποία χρησιμοποιούν κυρίως οι φοιτητές. Επίσης, για έκδοση νέας κάρτας, οι νέοι συνδρομητές θα έχουν δωρεάν συνδρομή για ένα χρόνο.
Οπωσδήποτε μια σημαντική πρωτοβουλία που βάζει ένα σημαντικό λιθαράκι στην προσπάθεια των φοιτητών ν' αντεπεξέλθουν οικονομικά σε μια πραγματικά δύσκολη κατάσταση. Σίγουρα μεγάλη βοήθεια και για τους γονείς, που μέσα από την απόφαση της Τράπεζας Κύπρου θα πάρουν μια... ανάσα, αφού με άμεσο τρόπο βλέπουν τα σχετικά με τις σπουδές των παιδιών τους έξοδα, να μειώνονται.
Αν είσαι φοιτητής ή γονιός, είναι κάτι που σίγουρα σε ενδιαφέρει. ΕΔΩ μπορείς να διαβάσεις όλες τις πληροφορίες.