Αυτοί οι συνταξιούχοι δικαιούνται τα €710

Αυτοί οι συνταξιούχοι δικαιούνται τα €710

Πως υπολογίζεται η αύξηση

Τα τηλέφωνα στα γραφεία της ΕΚΥΣΥ σε όλες τις επαρχίες δεν σταματούν να κτυπούν από τα πάρα πολλά τηλεφωνήματα συνταξιούχων οι οποίοι διαμαρτύρονται γιατί δεν πήραν αύξηση για να φθάσει η σύνταξη τους στα 710 ευρώ τον μήνα, ούτε πληρωθήκαν τα αναδρομικά για τους 12 μήνες του 2020.

Η ΕΚΥΣΥ διευκρινίζει ότι την αύξηση για να φθάσει το συνολικό ποσό δηλ. σύνταξη και ειδική χορηγία στα 710 ευρώ τον μήνα, που ανακοίνωσε το Υπουργείο Εργασίας, την δικαιούνται μόνο μονήρη άτομα που παίρνουν την μικρή επιταγή και  που έχουν συνολικά εισοδήματα κάτω από το ποσόν αυτό.

Για τους υπόλοιπους χαμηλοσυνταξιούχους για νοικοκυριά 2 ατόμων δεν ισχύει το ποσόν των 710 ευρώ για τον κάθε ένα, αλλά υπολογίζετε με βάση το οικογενειακό εισόδημα.

Πως υπολογίζεται η αύξηση

Για να αντιληφθεί κάποιος πόση είναι η αύξηση που πήρε πρέπει να διαιρέσει το σύνολο των αναδρομικών που πληρωθήκαν στις 21/12/20 δια 12 μήνες. Το ποσόν αυτό θα προστεθεί στην μικρή επιταγή που έπαιρνε μέχρι σήμερα ως χαμηλοσυνταξιούχος.

Οι χαμηλοσυνταξιούχοι του ΕΕΕ με βάση ενημέρωση που έχει η ΕΚΥΣΥ θα πληρωθούν την αύξηση και τα αναδρομικά εντός Ιανουαρίου.

Στο μεταξύ η ΕΚΥΣΥ διαπιστώνει ότι δυστυχώς μερικές χιλιάδες συνταξιούχοι που έχουν εισοδήματα κάτω από το όριο της φτώχειας  δεν έχουν υποβάλει μέχρι σήμερα αίτηση  με αποτέλεσμα να μην παίρνουν την μικρή επιταγή.

Οι δικαιούχοι

Δικαιούχοι είναι συνταξιούχοι που έχουν ετήσια εισοδήματα κάτω από το όριο της φτώχειας. Το όριο της φτώχειας είναι 10,324 ευρώ στη περίπτωση του ενός ατόμου και 15,486 ευρώ για νοικοκυριό 2 ατόμων. H αίτηση που θα πρέπει να συμπληρωθεί είναι για παροχή επιδόματος σε συνταξιούχους με χαμηλά εισοδήματα ή και Ε.Ε.Ε.-(Έντυπο ΕΕΕ5.v2- γκρίζου χρώματος)

offsite.com.cy