“Δεν θα εκπλαγώ αν ο Πρόεδρος λάβει πιο σκληρά μέτρα” 

Close
“Δεν θα εκπλαγώ αν ο Πρόεδρος λάβει πιο σκληρά μέτρα” 

Δήλωσε ο  Δρ. Λεόντιος Κωστρίκης στην σημερινή (29/3) διάσκεψη τύπου για τα νέα κρούσματα κορωνοϊού στην Κύπρο:

“Σήμερα έχουμε το ρεκόρ νέων κρουσμάτων, 35 νέα κρούσματα. Αυτό δεν με κάνει ευτυχισμένο διότι εγώ ανέμενα λιγότερα και λιγότερα νούμερα. 31 από τα 35 είναι μέσω ιχνηλάτησης. Φαίνεται ότι τα άτομα που εντοπίστηκαν δεν ελάμβαναν τις κατάλληλες προστασίες. Χρειάζεται εξαιρετική προσοχή. Αν η καμπύλη ξεπεραστεί δεν θα εκπλαγώ αν ο Πρόεδρος λάβει πιο σκληρά μέτρα. Αν δεν μπορεί να συγκρατήσουμε την επιδημία θα ληφθούν πιο σκληρά μέτρα” 

Ο Δρ. Λεόντιος Κωστρίκης σημείωσε στην αρχική του τοποθέτηση: 

"Από την ιχνηλάτηση των κρουσμάτων διαπιστώνεται ότι η μετάδοση του ιού έγινε στο οικογενειακό περιβάλλον αρκετών από τους ασθενείς, γεγονός που δείχνει ότι δυστυχώς δεν έχουν ληφθεί στοιχειώδη μέτρα προστασίας.

Δεν έχει νόημα να περιοριζόμαστε στο σπίτι, αλλά από την άλλη να οργανώνουμε οικογενειακές συνάξεις, τραπέζια ή παιχνίδια με τους φίλους. Επαναλαμβάνω ότι από τη μια στιγμή στην άλλη τα πράγματα με αυτόν τον ιό μπορεί να γίνουν οριακά για τη χώρα μας. Ο κάθε πολίτης θα πρέπει να λειτουργεί υπεύθυνα.

Απευθύνουμε έκκληση προς όλους τους πολίτες να προσέχουν και να περιοριστούν. Ο κίνδυνος παραμένει εξαιρετικά μεγάλος. Σας ευχαριστώ"