Διπλό φονικό Αρακαπά: Δις ισόβια στον 25χρονο

Διπλό φονικό Αρακαπά: Δις ισόβια στον 25χρονο

Το Μόνιμο Κακουργιοδικείο Λεμεσού επέβαλε σήμερα, 9 Ιουνίου, δύο διαδοχικές ποινές ισόβιας κάθειρξης σε 25χρονο που παραδέχθηκε την ενοχή του για τη δολοφονία του Ανδρέα Κουζούπη και του 38χρονου Σλοβάκου David Chmelar.

Τα δύο θύματα είχαν εντοπιστεί νεκρά και απανθρακωμένα στις 30 Ιουλίου 2024 μέσα σε όχημα σε απομακρυσμένη περιοχή του Ληστρόβουνου, στην επαρχία Λεμεσού. Οι έρευνες είχαν καταδείξει ότι είχαν προηγουμένως πυροβοληθεί με κυνηγετικό όπλο.

Η καταδίκη βασίστηκε στην παραδοχή ενοχής του κατηγορουμένου σε δύο κατηγορίες φόνου εκ προμελέτης. Με ομόφωνη απόφασή του, το Δικαστήριο αποφάσισε οι δύο ποινές να εκτίονται διαδοχικά και όχι ταυτόχρονα.

Στο σκεπτικό της απόφασης έγινε αναφορά και στην υπόθεση της τριπλής δολοφονίας με καταδικασθέντα τον Χρίστου Θωμά, όπου επίσης είχαν επιβληθεί διαδοχικές ποινές ισόβιας κάθειρξης από το Εφετείο.

Το Κακουργιοδικείο υπογράμμισε ότι οι πράξεις του κατηγορουμένου οδήγησαν στην αφαίρεση δύο ανθρώπινων ζωών, καταδεικνύοντας απόλυτη απαξίωση για την ανθρώπινη ύπαρξη.

offsite.com.cy