Η αναστολή δόσεων για 9 μήνες ήταν ένα από τα μέτρα που εισηγείται στις τράπεζες για στήριξη των νοικοκυριών και των επιχειρήσεων λόγω του κορωνοϊού, η Κεντρική Τράπεζα Κύπρου.
Πιο συγκεκριμένα, η ΚΤΚ στην ανακοίνωση της προτρέπει τις Εταιρείες Εξαγοράς Πιστώσεων (ΕΕΠ) να παρέχουν βραχυπρόθεσμες αναδιαρθρώσεις στους επηρεαζόμενους πελάτες τους.
Όπως αναφέρει η ΚΤΚ στην ανακοίνωση, οι ΕΕΠ δύνανται να παρεκλίνουν από την απαίτηση εφαρμογής λεπτομερών διαδικασιών αξιολόγησης και έγκρισης αναδιαρθρώσεων, στις περιπτώσεις αιτήματος για βραχυπρόθεσμη αναδιάρθρωση για περίοδο 9 μηνών. Οι αναδιαρθρώσεις δύνανται να περιλαμβάνουν αναστολή κεφαλαίου ή/και τόκων.
Στόχος της ΚΤΚ, όπως αναφέρει, είναι η παροχή ανάσας ρευστότητας στις επηρεαζόμενες επιχειρήσεις και νοικοκυριά για να μπορέσουν να ανταπεξέλθουν των δύσκολων οικονομικών συνθηκών που αντιμετωπίζουν.