Σε 13 συλλήψεις προσώπων και σε εκατοντάδες ελέγχους οχημάτων και υποστατικών προχώρησε η Αστυνομία κατά τη διάρκεια της νύχτας, στο πλαίσιο ευρείας παγκύπριας επιχείρησης για την πρόληψη του εγκλήματος και την ενίσχυση της δημόσιας ασφάλειας.
Σύμφωνα με την Αστυνομία, οι συλληφθέντες αντιμετωπίζουν κατηγορίες που αφορούν, μεταξύ άλλων, παράνομη κατοχή ναρκωτικών, διάρρηξη κτιρίου και κλοπή, κατοχή διαρρηκτικών εργαλείων, παράνομη παραμονή στο έδαφος της Δημοκρατίας, καθώς και οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλης.
Στο πλαίσιο των επιχειρησιακών δράσεων στις αστικές περιοχές, τα μέλη της Αστυνομίας ανέκοψαν για έλεγχο 700 οχήματα και υπέβαλαν σε έλεγχο 981 επιβαίνοντες. Παράλληλα, πραγματοποιήθηκαν 97 έλεγχοι σε υποστατικά για την παreset και αντιμετώπιση της παραβατικότητας, από τους οποίους προέκυψαν 13 καταγγελίες.
Σημαντική ήταν και η δραστηριότητα των μέλων της Τροχαίας, καθώς κατά τη διάρκεια των οδικών ελέγχων καταγράφηκαν 281 καταγγελίες για διάφορες παραβάσεις, ενώ σχηματίστηκαν 20 διερευνώμενες υποθέσεις και κατακρατήθηκαν 15 οχήματα. Η πλειονότητα των καταγγελιών –συνολικά 127– αφορούσε υπέρβαση του ορίου ταχύτητας.
Ιδιαίτερο βάρος δόθηκε και στον εντοπισμό οδηγητών υπό την επήρεια ουσιών. Διενεργήθηκαν 186 έλεγχοι αλκοόλης, από τους οποίους προέκυψαν 20 καταγγελίες, ενώ από τέσσερις ελέγχους νάρκοτεστ προέκυψαν τρεις υποθέσεις οδήγησης υπό την επήρεια ναρκωτικών.
Όπως επισημαίνει η Αστυνομία, οι στοχευμένες αυτές επιχειρήσεις και οι εντατικοί έλεγχοι θα συνεχιστούν σε καθημερινή βάση σε όλες τις επαρχίες, με στόχο την καταστολή της εγκληματικότητας και την εμπέδωση του αισθήματος ασφάλειας στους πολίτες.
ink.com