ΕΛΛΑΔΑ/«Επιδημία» οι βλάβες λόγω νοθευμένων καυσίμων

ΕΛΛΑΔΑ/«Επιδημία» οι βλάβες λόγω νοθευμένων καυσίμων

Διαστάσεις επιδημίας λαμβάνει το φαινόμενο των βλαβών αυτοκινήτων από νοθευμένα καύσιμα, με συνέπεια να σημάνει συναγερμός στις Αρχές.

Όλο και περισσότεροι πολίτες πέφτουν θύματα νοθευμένου καυσίμου στα οχήματά τους, που προκαλεί σοβαρότατες ζημιές τον κινητήρα του αυτοκινήτου. Τα συνεργεία γεμίζουν από χαλασμένα αυτοκίνητα και το κόστος των βλαβών ανέρχεται σε εκατοντάδες ευρώ, αναφέρει ρεπορτάζ του ΣΚΑΪ.

«Με τα νοθευμένα καύσιμα γίνεται ένας πανικός. Πάρα πολλοί πελάτες, μου έχουν παραπονεθεί και έχουν έρθει εδώ από νοθευμένη βενζίνη», είπε ο μηχανικός αυτοκινήτου, Σπύρος Λογαράς.

Πάνω από 500 ευρώ η μέση... «λυπητερή»
Οδηγός αυτοκινήτου περιγράφει τη δική του εμπειρία: «Βάζουμε μπρος, φεύγει το αμάξι, μετά από 3 χιλιόμετρα έγινε λίγο … κομπρεσέρ».

Ο μηχανικός αυτοκινήτων Άρης Γεωργάλης εξήγησε χθες στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ ότι την πρώτη φορά που θα μπει νοθευμένη βενζίνη στο αυτοκίνητο, μπορεί να παρουσιαστούν συμπτώματα που θα εξασθενήσουν όσο το αυτοκίνητο κινείται. Τη δεύτερη φορά ωστόσο, μπορεί και να χαλάσει τελείως.

Το σύνηθες κόστος για μια ζημιά που προκαλείται στο αυτοκίνητο από νοθευμένο καύσιμο, μπορεί να ξεπερνά και τα 500 ευρώ, υπογραμμίζει ο μηχανικός αυτοκινήτων Σπύρος Λογαράς.