ΕΞΕΛΙΞΗ/ Καταργείται η υποχρεωτική χρήση γαντιών για εργαζόμενους

ΕΞΕΛΙΞΗ/ Καταργείται η υποχρεωτική χρήση γαντιών για εργαζόμενους

Ο Καθηγητής Τσιούτης είπε ότι λόγω της καλής επιδημιολογικής εικόνας της Κύπρου θα υπάρξουν περαιτέρω χαλαρώσεις στα περιοριστικά μέτρα.

Μιλώντας στο ΚΥΠΕ μεταξύ άλλων ανέφερε, «Πιστεύω ότι κάποιες ημερομηνίες θα έρθουν νωρίτερα και θα υπάρξουν και επιπλέον χαλαρώσεις σε αριθμό ατόμων στους διάφορους ανοικτούς κυρίως χώρους και στις διάφορες εκδηλώσεις γιατί το επιτρέπει η επιδημιολογική εικόνα. Όλα αυτά γίνονται υπό την προϋπόθεση ότι ακολουθούνται τα πρωτόκολλα. Αν δεν τηρούνται τα πρωτόκολλα, αυτό που αναμένεται να δούμε είναι μια αύξηση, η οποία θα κρούσει τον κώδωνα του κινδύνου και τότε θα πρέπει να πάμε τουλάχιστον ένα βήμα πίσω», ανέφερε.
 
Σε ερώτηση αν θα απαγορευθεί η χρήση γαντιών, απάντησε αρνητικά. «Αυτό που θα γίνει και με συνάρτηση με τις οδηγίες του Ευρωπαϊκού Κέντρου Ελέγχου Λοιμώξεων που βγήκαν πρόσφατα είναι ότι δεν θα είναι υποχρεωτικά στην κοινότητα με συγκεκριμένες εξαιρέσεις. Και οι εξαιρέσεις αυτές είναι χώροι και επαγγέλματα που ούτως ή άλλως χρειάζονται ή χρησιμοποιούσαν τα γάντια. Δεν θα απαγορευθούν αλλά δεν θα είναι απαραίτητη η χρήση τους. Η απόσταση και η υγιεινή χεριών είναι πιο σημαντικά από το να φορούμε γάντια. Αν δεν χρησιμοποιούνται σωστά τα γάντια μπορεί να είναι και επικίνδυνα», συμπλήρωσε.

ΚΥΠΕ