Φρίκη στη Βρετανία: Αναρτούσαν βίντεο με ακρωτηριασμούς έναντι αμοιβής

Φρίκη στη Βρετανία: Αναρτούσαν βίντεο με ακρωτηριασμούς έναντι αμοιβής

Ενώπιον δικαστηρίου του Λονδίνου, οδηγήθηκαν άνδρες που κατηγορούνται ότι ακρωτηρίαζαν άλλους και αναρτούσαν στο διαδίκτυο βίντεο από τον ευνουχισμό των θυμάτων τους.

Οι δράστες αφαιρούσαν και εμπορεύονταν μέλη του σώματος των θυμάτων και αναρτούσαν στο διαδίκτυο τα βίντεο από τις ακρότητές τους. Μάλιστα, οι συνδρομητές πλήρωναν για να βλέπουν.

Συνολικά έχουν συλληφθεί εννέα άτομα, στο Λονδίνο, τη Σκωτία και τη νότια Ουαλία. Από τα θύματά τους, που για νομικούς λόγους δεν κατονομάζονται, αφαιρούσαν κατά κύριο λόγο τα γεννητικά όργανα.

Μεταξύ των κατηγορουμένων είναι και ο Μάριους Γκούσταφσον, 45 ετών, ο οποίος θεωρείται ο «εγκέφαλος» του δικτύου. Οι δράστες έκαναν «ακραίες σωματικές τροποποιήσεις» σε 13 άτομα, μεταξύ των οποίων ήταν και ο ίδιος ο Γκούσταφσον.

Ο Γκούσταφσον, που κατάγεται από τη Νορβηγία αλλά ζει στο βόρειο Λονδίνο, δήλωσε αθώος, όπως αναμεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, επικαλούμενο το AFP. Αρνείται μάλιστα ότι προκάλεσε σοβαρές σωματικές βλάβες σε τρεις άνδρες μεταξύ 2018-19. Ωστόσο, η βρετανική Αστυνομία θεωρεί ότι ο Γκούσταφσον ήταν ο επικεφαλής αυτής της ομάδας.

Ένας άλλος κατηγορούμενος, ο Τζέικομπ Κρίμι-Άπλεμπι, 22 ετών, δήλωσε ένοχος, παραδέχτηκε ότι κατέψυξε το πόδι του Γκούσταφσον, προκαλώντας τον ακρωτηριασμό του. Τον περασμένο μήνα, δύο άλλοι άνδρες παραδέχτηκαν ότι αφαίρεσαν τα γεννητικά όργανα και τις θηλές του Γκούσταφσον. Ο βασικός συνεργάτης του, ο Πίτερ Γουέιτς, 66 ετών, δήλωσε ένοχος για συνωμοσία με στόχο την πρόκληση σοβαρών σωματικών βλαβών.

Η υπόθεση αναμένεται ότι θα εκδικαστεί τον Μάρτιο του 2024.

cnn.gr