Το Χονγκ Κονγκ μοιράζει 500.000 δωρεάν αεροπορικά εισιτήρια!

Το Χονγκ Κονγκ μοιράζει 500.000 δωρεάν αεροπορικά εισιτήρια!

Η κυβέρνηση του Χονγκ Κονγκ ανακοίνωσε ότι σχεδιάζει να μοιράσει 500.000 δωρεάν αεροπορικά εισιτήρια, ως μέρος των προσπαθειών για την αναζωογόνηση της τουριστικής βιομηχανίας του και την προσέλκυση επισκεπτών πίσω στην πόλη.

Η πρωτοβουλία «Hello Hong Kong» αποκαλύφθηκε την Πέμπτη, αλλά βρίσκεται στα σκαριά για πάνω από δύο χρόνια.

Τα εισιτήρια θα διανεμηθούν μεταξύ των τριών αεροπορικών εταιρειών της πόλης – της εταιρείας σημαίας της Cathay Pacific, της HK Express και της Hongkong Airlines. Το συνολικό κόστος για τα 500.000 εισιτήρια ανέρχεται σε περίπου 254,8 εκατομμύρια δολάρια.

Πώς θα μοιραστούν τα εισιτήρια
Οι ταξιδιώτες που επιθυμούν να ταξιδέψουν στο Χονγκ Κονγκ μπορούν να επισκεφτούν τη σελίδα World of Winners από την 1η Μαρτίου για να καταχωρήσουν τα ονόματά τους, ώστε να συμμετάσχουν στην κλήρωση για τα αεροπορικά εισιτήρια.

Τα εισιτήρια θα διανεμηθούν σε τρεις φάσεις: από την 1η Μαρτίου σε άτομα σε όλη τη Νοτιοανατολική Ασία, από 1η Απριλίου σε άτομα που ζουν στην ηπειρωτική Κίνα και από 1η Μαΐου σε κατοίκους στον υπόλοιπο κόσμο.

Οι ντόπιοι μπορούν επίσης να συμμετάσχουν στη δράση. Από την 1η Ιουλίου, ορισμένα αεροπορικά εισιτήρια θα δίνονται στους κατοίκους του Χονγκ Κονγκ που επιθυμούν να αναπληρώσουν τον χαμένο χρόνο για ταξίδια από την περίοδο της καραντίνας, αναφέρει το CNNi.

Όσοι έχουν επισκεφτεί το Χονγκ Κονγκ στο παρελθόν, θα βρουν μια διαφορετική πόλη από αυτή που μπορεί να θυμούνται. Ορισμένα αγαπημένα τοπικά αξιοθέατα, όπως το πλωτό εστιατόριο Jumbo Kingdom, έχουν κλείσει οριστικά. Άλλα, όπως το διάσημο τραμ Peak, έχουν αλλάξει κατά τη διάρκεια της πανδημίας.

Επαναφορά των ταξιδιών
Το Χονγκ Κονγκ ήταν πολύ προσεκτικό στην προσέγγισή του στην πανδημία του κορωνοϊού.

Το ταξίδι εντός και εκτός της πόλης ήταν δύσκολο και ακριβό κατά τη διάρκεια της πανδημίας. Οι αυστηρές καραντίνες, με τις 21 ημέρες απομόνωσης, και οι απαιτήσεις για πολλαπλά τεστ PCR, κράτησαν μακριά την πλειοψηφία των ταξιδιωτών.

Αυτές οι καραντίνες γίνονταν σε ξενοδοχεία και πληρώνονταν από τους ίδιους του ταξιδιώτες. Όσοι βρέθηκαν θετικοί στον ιό κατά την άφιξή τους στάλθηκαν σε κρατικές εγκαταστάσεις. Η είσοδος στην πόλη περιοριζόταν στους κατοίκους του Χονγκ Κονγκ.

Πριν από την πανδημία, το Χονγκ Κονγκ είχε 56 εκατομμύρια επισκέπτες σε ένα τυπικό έτος. Μέχρι το 2022, ο αριθμός αυτός είχε μειωθεί σε περίπου 100.000.

Και δεν έμειναν μόνο ξένοι τουρίστες μακριά. Η πόλη γνώρισε τη μεγαλύτερη μείωση πληθυσμού από το 1961, με πτώση 1,6%.

Μέχρι τη στιγμή που ο διευθύνων σύμβουλος της πόλης Τζον Λι ανακοίνωσε τον Σεπτέμβριο του 2022 ότι οι καραντίνες θα τελείωναν, κάποιοι ανησυχούσαν ότι μπορεί να είναι πολύ αργά.

cnn.gr