"Κλείδωσε" η ώρα για τις ανακοινώσεις των χαλαρώσεων

"Κλείδωσε" η ώρα για τις ανακοινώσεις των χαλαρώσεων

Mεσημέρι της Πέμπτης στις 13:00 στη συνέντευξη Τύπου...

Σύμφωνα με ανακοίνωση, ο Υπουργός Υγείας κ. Κωνσταντίνος Ιωάννου θα παραθέσει συνέντευξη Τύπου αύριο, 25 Φεβρουαρίου, στη 13:00 στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του Υπουργείου Οικονομικών (ισόγειο), για την ανακοίνωση των αποφάσεων που θα λάβει το Υπουργικό Συμβούλιο για την αποκλιμάκωση των περιοριστικών μέτρων.

Νωρίτερα, σε δηλώσεις του μετά τις συσκέψεις στο Προεδρικό Μέγαρο, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Κυριάκος Κούσιος, δεν υπάρχει πολιτική απόφαση για λήψη ιδιαίτερων μέτρων για την επαρχία Λεμεσού. 

Οι εισηγήσεις για τα μέτρα

Σε ό,τι αφορά τα μέτρα, μέχρι στιγμής όλα τα σενάρια είναι ανοικτά. 

Με βάση τα μέχρι τώρα δεδομένα, οι χαλαρώσεις που αναμένεται να δούμε είναι:

- Την Δευτέρα 1η Μαρτίου επιστρέφουν με φυσική παρουσία στο σχολείο μαθητές Α’ και Β’ Λυκείου. Πιθανόν να επιστρέψουν και οι μαθητές Γυμνασίου την ερχόμενη Δευτέρα. Αν όχι, τα Γυμνάσια πάνε για τις 8 Μαρτίου.

- Παραμένουν ακόμα λίγες εβδομάδες τα SMS και το βραδινό κέρφιου. Φαίνεται ότι απομακρύνεται το σενάριο για αύξηση των SMS από 2 σε 3 ενώ υπάρχει εισήγηση για να ξεκινά το κερφιου στις 10 αντί στις 9.

- Την Δευτέρα 1η Μαρτίου ανοίγουν τα γυμναστήρια για προσωπική εκγύμναση ή και μικρά γκρουπ και σε κλειστούς χώρους. 

- Ανοίγουν και τα μονοπάτια της φύσης τα οποία ως γνωστό έκλεισαν μετά τον συνωστισμό που παρατηρήθηκε στο χιονισμένο Τρόοδος.

- Υπάρχουν πιθανότητες για να αυξηθούν το όριο των 50 ατόμων που ισχύει σήμερα σε εκκλησίες, θέατρα και σινεμά.

Τι δεν αναμένεται να χαλαρώσει την 1η Μαρτίου:

- Δεν είναι ώρα για να ανοίξουν τα γήπεδα δηλώνουν επιδημιολόγοι στην Offsite. Ως εκ τούτου, δεν αναμένεται να δούμε σύντομα κόσμο στα γήπεδα. 

- Καφέ και εστιατόρια δεν ανοίγουν σίγουρα την Δευτέρα 1/3. Το πιθανότερο σενάριο είναι να ανοίξουν στις 16/3.

- Όσον αφορά τις συναθροίσεις, δεν αναμένεται την ερχόμενη Δευτέρα να αλλάξει το όριο των 4 ατόμων. Αναμένεται ότι θα αυξηθεί στα 10 άτομα από τα μέσα Μαρτίου.

- Θυμίζουμε ότι από 1η Μαρτίου αλλάζουν τα δεδομένα και με τα ταξίδια αφού οι ταξιδιώτες θα έρχονται πλέον χωρίς καραντίνα αλλά θα κάνουν όλοι τεστ και στην Κύπρο. Αναλυτικά εδώ τι θα ισχύει.

offsite.com.cy