Ξανά στην κυκλοφορία ο αυτ/δρομος Λευκωσίας-Λεμεσού/UPD

Ξανά στην κυκλοφορία ο αυτ/δρομος Λευκωσίας-Λεμεσού/UPD

Νεότερη ενημέρωση

Δόθηκαν στην κυκλοφορία ο αυτοκινητόδρομος και ο παλαιός δρόμος Λευκωσίας – Λεμεσού, οι οποίοι είχαν κλείσει νωρίτερα σήμερα Κυριακή, λόγω των καπνών από φωτιά, που εκδηλώθηκε στην περιοχή του δάσους Κακορατζιάς και επηρέαζε αρνητικά την ορατότητα για τους διερχόμενους οδηγούς.
 
Σύμφωνα με την Αστυνομία, τόσο ο αυτοκινητόδρομος, όσο και ο παλαιός δρόμος Λευκωσίας – Λεμεσού, δόθηκαν στην κυκλοφορία γύρω στις 3.15 το απόγευμα της Κυριακής, με την κυκλοφορία να συνεχίζει πλέον κανονικά.

***Υπό πλήρη έλεγχο τέθηκε η πυρκαγιά στις 4:30 το απόγευμα. Κάηκε έκταση 40 περίπου εκταρίων κρατικού δάσους, και για την κατάσβεσή της εργάστηκαν 100 άνδρες του Τμήματος Δασών με 18 οχήματα, 17 άνδρες της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας με έξι οχήματα, τρεις προωθητές γαιών, αριθμός γεωργικών ελκυστήρων, εθελοντικές ομάδες, ένα  αεροπλάνο του Τμήματος Δασών, ένα ελικόπτερο της Αστυνομίας και ένα ελικόπτερο της Εθνικής Φρουράς.

Στην περιοχή θα παραμείνουν και κατά τη διάρκεια της νύκτας δυνάμεις του Τμήματος Δασών για τυχόν αναζωπύρωση.

Αρχική ενημέρωση 12:35

Λόγω των καπνών από φωτιά, που μαίνεται στην περιοχή του αυτοκινητόδρομου Λεμεσού – Λευκωσίας, παρά την Κακορατζιά, η ορατότητα είναι πολύ περιορισμένη. Ως εκ τούτου ο δρόμος έχει κλείσει για την κυκλοφορία.

Η τροχαία κίνηση από Λευκωσία προς Λεμεσό, διοχετεύεται στον παλαιό δρόμο Λευκωσίας – Λεμεσού, από την έξοδο Κόρνου, ενώ όσοι διακινούνται από Λεμεσό προς Λευκωσία, καλούνται να εισέρχονται στον παλαιό δρόμο, από την έξοδο Σκαρίνου.

Προτρέπονται οι οδηγοί να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, να κινούνται με χαμηλές ταχύτητες, να διατηρούν αποστάσεις ασφαλείας από τα προπορευόμενα οχήματα και να συμμορφώνονται με τις υποδείξεις των αστυνομικών. 

Πηγή offsite.com.cy