Το Κρεμλίνο διαψεύδει ως "φάρσα" ότι οι ΗΠΑ πρότειναν ειρηνευτικό σχέδιο για την Ουκρανία

Το Κρεμλίνο διαψεύδει ως "φάρσα" ότι οι ΗΠΑ πρότειναν ειρηνευτικό σχέδιο για την Ουκρανία

Το Κρεμλίνο απέρριψε σήμερα ως "φάρσα" πληροφορίες σύμφωνα με τις οποίες ο διευθυντής της CIA Ουίλιαμ Μπερνς ταξίδεψε στη Μόσχα με μια μυστική συμφωνία ειρήνης που περιελάμβανε την παραχώρηση από την Ουκρανία του ενός πέμπτου του εδάφους της στη Ρωσία.

Τις πληροφορίες της ελβετικής εφημερίδας Neue Zürcher Zeitung, σύμφωνα με τις οποίες ο Μπερνς πραγματοποίησε μυστικό ταξίδι τον περασμένο μήνα στη Μόσχα για να προτείνει το σχέδιο εκ μέρους του Λευκού Οίκου, έχει απορρίψει επίσης και η Ουάσινγκτον.

Απαντώντας σε ερώτηση αν ο Μπερνς ταξίδεψε στη Μόσχα ή πρότεινε ένα σχέδιο που περιελάμβανε την παραχώρηση από την Ουκρανία του 20% του εδάφους της, ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ είπε στους δημοσιογράφους: "Αυτό το ρεπορτάζ είναι όλο μια φάρσα".

Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου είπε ακόμη πως το εμπάργκο της Ευρωπαϊκής Ένωσης στα ρωσικά πετρελαϊκά προϊόντα που εξάγονται διά θαλάσσης και αναμένεται να τεθεί σε ισχύ μεθαύριο Κυριακή, θα αποσταθεροποιήσει περαιτέρω τις παγκόσμιες αγορές ενέργειας και είπε πως η Ρωσία "λαμβάνει μέτρα για να προστατεύσει τα συμφέροντά της απέναντι στους κινδύνους που εμφανίζονται".

cnn.gr