ΚΥΠΡΟΣ/181 νέα κρούσματα!

ΚΥΠΡΟΣ/181 νέα κρούσματα!

Ανακοίνωση του Υπουργείου Υγείας σχετικά με νέα περιστατικά της νόσου COVID-19

Το Υπουργείο Υγείας ενημερώνει ότι, σύμφωνα με ενημέρωση που έλαβε σήμερα η Μονάδα Επιδημιολογικής Επιτήρησης από συμβαλλόμενα εργαστήρια, από σύνολο 3,589 εργαστηριακών διαγνώσεων εντοπίστηκαν 181 νέα περιστατικά της νόσου COVID-19.

Αναλυτικά, τα σημερινά κρούσματα προέκυψαν ως ακολούθως:

Από 392 δείγματα που λήφθηκαν μέσω της διαδικασίας της ιχνηλάτησης των επαφών ήδη επιβεβαιωμένων κρουσμάτων, εντοπίστηκαν 48 κρούσματα.
Από 1,813 δείγματα που λήφθηκαν μέσω ιδιωτικής πρωτοβουλίας, εντοπίστηκαν 113 κρούσματα.
Από 187 δείγματα που λήφθηκαν από τα Μικροβιολογικά Εργαστήρια των Γενικών Νοσοκομείων, εντοπίστηκαν 8 κρούσματα.
Από 193 δείγματα που λήφθηκαν στο πλαίσιο του προγράμματος παραπομπών από Προσωπικούς Ιατρούς και ελέγχου ειδικών ομάδων μέσω των Ιατρείων Δημόσιας Υγείας, εντοπίστηκαν 7 κρούσματα.
Από 891 δείγματα που λήφθηκαν στο πλαίσιο ελέγχου επιβατών και επαναπατρισθέντων, εντοπίστηκαν 5 κρούσματα.
Επιπλέον, διεκπεραιώθηκαν οι ακόλουθες εργαστηριακές εξετάσεις, χωρίς τον εντοπισμό κρούσματος:

Από δείγματα που λήφθηκαν στο πλαίσιο δειγματοληπτικού ελέγχου που διενεργεί η ΚΟΠ σε Σωματεία που συμμετέχουν στις διοργανώσεις της, ολοκληρώθηκαν 5 εργαστηριακές διαγνώσεις, και
Από δείγματα που λήφθηκαν στο πλαίσιο του προγράμματος ελέγχου μαθητών, εκπαιδευτικών και προσωπικού σχολικών μονάδων, ολοκληρώθηκαν 108 εργαστηριακές εξετάσεις.
Συνεπώς και με βάση τα μέχρι τώρα δεδομένα, ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται στα 3,817.

Επιπρόσθετα, στο Γενικό Νοσοκομείο Αμμοχώστου νοσηλεύονται 24 άτομα θετικά στον ιό SARS-CoV-2, εκ των οποίων τα τέσσερα στη Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας. Επιπλέον, στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας τρεις ασθενείς, ενώ άλλα τέσσερα άτομα νοσηλεύονται σε θάλαμο COVID-19.