Μπουλντόζες κατεδαφίζουν τα αυθαίρετα του Nammos στη Μύκονο (βίντεο)

Μπουλντόζες κατεδαφίζουν τα αυθαίρετα του Nammos στη Μύκονο (βίντεο)

Από νωρίς το πρωί της Πέμπτης (1/6) άρχισε η κατεδάφιση τμημάτων των παράνομων κατασκευών του Nammos στην Ψαρρού.

Στις 20 Μαϊου σφραγίστηκαν οι εγκαταστάσεις του Nammos στη Μύκονο, έπειτα από έλεγχο επιθεωρητών που αποκάλυψαν μια σειρά από αυθαίρετες κατασκευές. Το πρωί της Πέμπτης (1/6), οι μπουλντόζες έπιασαν δουλειά στην Ψαρρού, γκρεμίζοντας τα κτήρια τα οποία είχαν ανεγερθεί παράνομα, όπως φαίνεται από το βίντεο του mykonoslive.tv.

Θυμίζουμε ότι το κλιμάκιο των Επιθεωρητών Περιβάλλοντος εντόπισε τις εξής αυθαιρεσίες:

Κατασκευή σε εξέλιξη διώροφου κτηρίου επιφάνειας 520 τετραγωνικών μέτρων εντός της ζώνης προστασίας της παραλίας Ψαρρούς και σε απόσταση μικρότερη των 100 μέτρων από τη γραμμή αιγιαλού με τμήματα του κτηρίου να βρίσκονται εντός της ζώνης αιγιαλού και παραλίας. Να σημειωθεί ότι το κτήριο είχε δηλωθεί προς «τακτοποίηση» στο νόμο για τα αυθαίρετα (δηλαδή ως ανεγερθέν… προ του 2011), ωστόσο όπως παρατηρούν οι Επιθεωρητές… χτίζεται ακόμα (και προφανώς η δήλωση υπαγωγής δεν ταυτίζεται με τη σημερινή του εικόνα). Κατά την ημερομηνία ελέγχου το κτήριο βρίσκονταν στη φάση κατασκευής υδραυλικών και ηλεκτρολογικών εγκαταστάσεων

Κατασκευή σε εξέλιξη κτηρίου με χρήση τουαλέτας (39 τμ) εντός της ζώνης προστασίας της παραλίας και σε απόσταση μικρότερη των 100 μέτρων από τη γραμμή αιγιαλού. Και για αυτό το κτήριο υπήρχε δήλωση «τακτοποίησης» (ως ανεγερθέν προ του 2011). Κατά την ημερομηνία ελέγχου το κτήριο βρίσκονταν στην φάση κατασκευής υδραυλικών και ηλεκτρολογικών εγκαταστάσεων.

Τοποθέτηση κοντέινερ 23,5 τμ (χωρίς άδεια, που απαιτείται ανεξάρτητα με το αν αυτά δεν είναι μόνιμη κατασκευή) εντός της ζώνης προστασίας της παραλίας και σε απόσταση μικρότερη των 100 μέτρων από τον αιγιαλό.

Τοποθέτηση τεσσάρων κυλινδρικών δεξαμενών ύψους 2,2 μέτρων και ακτίνας 0,5- 1,7 μέτρων εντός της ζώνης προστασίας της παραλίας και σε απόσταση μικρότερη των 100 μέτρων από τον αιγιαλό.

gazzetta.gr