Νέφος καπνού πάνω από την Αθήνα

Νέφος καπνού πάνω από την Αθήνα

Ανησυχία προκαλεί το εκρηκτικό κοκτέιλ καπνού και στάχτης από τις φωτιές.

Οι εικόνες από την στάχτη και τον καπνό να πνίγουν χθες το λεκανοπέδιο Αττικής έκαναν τον γύρο του διαδικτύου. Το νέφος καπνού και στάχτης παραμένει και σήμερα πάνω από το λεκανοπέδιο

Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι ο καθηγητής Διαχείρισης Φυσικών Καταστροφών Ευθύμιος Λέκκας έκανε λόγο για «εκρηκτικό» μείγμα υψηλών θερμοκρασιών και πυρκαγιών. Τόνισε ότι ο καύσωνας δημιούργησε την καύσιμη ύλη, καθώς δεν υπήρχε καθόλου υγρασία. Απέδωσε στις μεγάλες θερμοκρασίες και την έλλειψη υγρασίας τις μεγάλες φωτιές των τελευταίων ημερών, ενώ σημείωσε ότι η Ελλάδα αυτή τη στιγμή είναι σαν «πυριτιδαποθήκη», έτοιμη για ανάφλεξη.

Μετά τα αίτια των πυρκαγιών, ένα από τα ζητήματα που απασχολούν ιδιαίτερα τους ειδικούς είναι τα μικροσωματίδια καπνού που αιωρούνται στην ατμόσφαιρα.
Πηγή: iefimerida.gr

δδδδδ