Τουλάχιστον τρεις νεκροί και εξήντα τραυματίες ήταν το αποτέλεσμα της νέας μαζικής επίθεσης drone που εξαπέλυσε η Ρωσία στο Χάρκοβο τα ξημερώματα της Τετάρτης.
Σύμφωνα με τον δήμαρχο του Χαρκόβου Igor Terekhov, «δεκαεπτά πλήγματα από εχθρικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη πραγματοποιήθηκαν σήμερα το βράδυ σε δύο συνοικίες της πόλης».
Ένα πενταώροφο κτίριο έπιασε φωτιά, με πάνω από 15 διαμερίσματα να καίγονται, ενώ επλήγησαν και αρκετά σπίτια.
Ο κ. Terekhov προειδοποίησε ότι άνθρωποι μπορεί να είναι ακόμη παγιδευμένοι κάτω από τα ερείπια.
Επίσης, σε άλλη επίθεση, οι ρωσικές δυνάμεις εξαπέλυσαν την Τρίτη μια καταστροφική επίθεση με μη επανδρωμένα αεροσκάφη στο Κίεβο, διάρκειας πέντε ωρών, σε μια από τις μεγαλύτερες επιθέσεις του πολέμου στην πρωτεύουσα μέχρι στιγμής.
Ο πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι δήλωσε ότι οι δυνάμεις της Μόσχας εκτόξευσαν πάνω από 315 μη επανδρωμένα αεροσκάφη κατά της Ουκρανίας κατά τη διάρκεια της νύχτας, σκοτώνοντας επτά ανθρώπους.
"Κάθε βράδυ, αντί για κατάπαυση του πυρός, υπήρξαν μαζικές επιθέσεις με πυραύλους shahed, πυραύλους κρουζ και βαλλιστικού τύπου πυραύλους. Σήμερα ήταν ένα από τα μεγαλύτερα πλήγματα στο Κίεβο. Στο στόχαστρο βρέθηκαν επίσης η Οδησσός, η περιοχή του Ντνίπρο και η περιοχή του Τσερνίχοφ", δήλωσε.