Πάπας Φραγκίσκος: Ξανά στο νοσοκομείο

Πάπας Φραγκίσκος: Ξανά στο νοσοκομείο

Για δεύτερη μέρα ο πάπας Φραγκίσκος διακομίσθηκε σε κλινική. Χθες μπήκε για εξετάσεις και σήμερα αναμένεται να χειρουργηθεί στο παχύ έντερο.

Νέα νοσηλεία στην Πολυκλινική Gemelli της Ρώμης για τον Πάπα Φραγκίσκο, ο οποίος θα χειρουργηθεί σήμερα λόγω κινδύνου εντερικής απόφραξης. Η είδηση που μεταδόθηκε από το Il Fatto Quotidiano, επιβεβαιώθηκε προ ολίγου κι από το πρακτορείο ειδήσεων Ansa που κάνει ωστόσο λόγο για προγραμματισμένη επέμβαση κι όχι για έκτακτο περιστατικό, όπως αναφέρει η ιταλική εφημερίδα.

Η χειρουργική επέμβαση, έρχεται ως συνέχεια της επέμβασης στο παχύ έντερο στην οποία υποβλήθηκε ο ποντίφικας στις 4 Ιουλίου 2021. Αναμένεται νοσηλεία κάποιων ημερών, τουλάχιστον δύο - τριών.

Χθες το πρωί, ο Πάπας είχε πάει στο Gemelli για να κάνει αξονική τομογραφία. Τα αποτελέσματα της διαγνωστικής εξέτασης έπεισαν τους γιατρούς για την ανάγκη νέας επέμβασης. Αυτή είναι η τρίτη νοσηλεία στην πολυκλινική της Ρώμης, ύσυερα από αυτές του 2021, που διήρκεσαν 10 ημέρες, και της 29ης Μαρτίου 2023, η τελευταία λόγω βρογχίτιδας, η οποία διήρκεσε τρεις ημέρες.

«Ο Άγιος Πατέρας - επιβεβαίωσε ο διευθυντής του Γραφείου Τύπου της Αγίας Έδρας, Matteo Bruni - στο τέλος του γενικού ακροατηρίου μετέβη στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Gemelli όπου νωρίς το απόγευμα θα υποβληθεί σε λαπαροτομή και πλαστική, γενική αναισθησία, χειρουργική επέμβαση. Η επέμβαση, που συντονίστηκε τις τελευταίες ημέρες από την ιατρική ομάδα που συνδράμει τον Άγιο Πατέρα, κατέστη αναγκαία λόγω έγκλειστης τομής που προκαλεί υποτροπιάζοντα, επώδυνα και επιδεινούμενα υποαποφρακτικά σύνδρομα. Η παραμονή στην υγειονομική μονάδα - αναφέρει ο Μπρούνι - θα διαρκέσει αρκετές ημέρες για να επιτρέψει την κανονική μετεγχειρητική πορεία και την πλήρη λειτουργική αποκατάσταση».

iefimerida.gr