Πέφτει στους -1 η θερμοκρασία στο εσωτερικό

Πέφτει στους -1 η θερμοκρασία στο εσωτερικό

Αναλυτικά το δελτίο καιρού από το KITASWEATHER

Σήμερα Πέμπτη, ο καιρός θα είναι ηλιόλουστος ενώ το μεσημέρι και το απόγευμα θα παρατηρηθούν λίγες τοπικές νεφώσεις κυρίως στα ορεινά/ημιορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί έως βορειοδυτικοί, εντάσεως 3-4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται γύρω στους 3-5 βαθμούς Κελσίου πιο κάτω από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα και θα ανέλθει γύρω στους 11 έως 13 βαθμούς Κελσίου σε εσωτερικά πεδινά τμήματα του νησιού, γύρω στους 13 έως 15 βαθμούς Κελσίου στα παράλια και γύρω στον -1 βαθμό Κελσίου στη Χιονίστρα όπου θα συνεχίσει να παρατηρείται παγετός.

Απόψε, ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος με λίγες τοπικές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν απόγειοι, εντάσεως 1-3 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται γύρω στους 4-8 βαθμούς Κελσίου πιο κάτω από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα και θα πέσει γύρω στους -1 βαθμούς Κελσίου στο εσωτερικό, γύρω στους 3 έως 5 βαθμούς Κελσίου στα παράλια και γύρω στους -6 βαθμούς Κελσίου στη Χιονίστρα. Στα ορεινά/ημιορεινά και πεδινές περιοχές του εσωτερικού θα σχηματιστεί παγετός, ο οποίος θα είναι ισχυρός στα ορεινά και υψηλότερα ημιορεινά. Ασθενής παγετός πιθανόν να σχηματιστεί και σε μερικές περιοχές λίγα χιλιόμετρα μακριά από τα παράλια.

Αύριο Παρασκευή, ο καιρός θα είναι αρχικά κυρίως αίθριος με λίγες τοπικές νεφώσεις ενώ σταδιακά θα καταστεί μερικώς συννεφιασμένος. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοανατολικοί έως νοτιοδυτικοί, εντάσεως 2-4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται γύρω στα κανονικά για την εποχή επίπεδα και θα ανέλθει γύρω στους 13 έως 15 βαθμούς Κελσίου σε εσωτερικά πεδινά τμήματα του νησιού, γύρω στους 14 έως 16 βαθμούς Κελσίου στα παράλια και γύρω στον 1 βαθμό Κελσίου στη Χιονίστρα.

Αύριο το βράδυ, ο καιρός θα είναι κατά διαστήματα μερικώς συννεφιασμένος με την πιθανότητα μεμονωμένων βροχών. Οι άνεμοι θα πνέουν απόγειοι, εντάσεως 1-3 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται γύρω στους 2-4 βαθμούς Κελσίου πιο κάτω από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα και θα πέσει γύρω στους 2 βαθμούς Κελσίου στο εσωτερικό, γύρω στους 6 έως 8 βαθμούς Κελσίου στα παράλια και γύρω στους -3 βαθμούς Κελσίου στη Χιονίστρα. Στα ορεινά θα σχηματιστεί παγετός.

Το σαββατοκύριακο, ο καιρός θα είναι άστατος με βροχές/καταιγίδες κατά διαστήματα. Στην περιοχή του Τροόδους αναμένεται χιονόπτωση. Η θερμοκρασία σημειώνει μικρή άνοδο το Σάββατο και πτώση την Κυριακή.